sluit

Kaartverkoop

Kaartverkoop voor onze programma’s gaat eenvoudig en snel via onze website. Koop, tot het moment van de voorstelling, je kaarten online: je bent dan verzekerd van een stoel en je hoeft niet meer langs de kassa.

Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we je om je kaartje(s) zoveel mogelijk vooraf via onze website te kopen. Dan ben je sowieso verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. Het is mogelijk om tot het moment van de voorstelling je kaartje(s) online te kopen.

Heb je een Cinevillepas en wil je een kaartje reserveren? Lees dan hier meer

KAARTVERKOOP IN LUX BUITEN KASSA OPENINGSTIJDEN
Op maandag t/m donderdag is de kassa gesloten tijdens de ochtendvoorstellingen. Voor kaartverkoop kun je dan terecht bij de ticketzuil in het Cafe.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om via de ticketzuil gebruik te maken van: 20 Rittenkaart Gemeente Nijmegen, Papieren LUX Cadeaubonnen, Vrijkaarten, Nationale Bioscoopbon en PodiumCadeaukaart.

Wij willen je vragen hier rekening mee te houden en om een ticket te betalen via de ticketzuil; het is mogelijk om dit te verrekenen zodra de kassa open is (verrekening kan alleen op de dag van de voorstelling plaatsvinden). De kassa is op maandag t/m donderdag open vanaf 13.00 uur.

RESERVEREN
Telefonisch reserveren kan tijdens de openingstijden van de kassa via 024 38 16 859. Reserveren is alleen mogelijk voor het filmprogramma; voor het debatprogramma en het podiumprogramma is alleen (online) verkoop mogelijk. Let wel, alle gereserveerde kaarten dienen uiterlijk een half uur van tevoren afgehaald te worden aan onze kassa. Alle zalen werken met vaste zitplaatsen.

KOOP JE KAARTEN ONLINE EN KIES ZELF JE STOEL(EN)
Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we je om je kaartje(s) zoveel mogelijk vooraf via onze website te kopen. Dan ben je verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. Het is mogelijk om tot het moment van de voorstelling je kaartje(s) online te kopen.

CORONAMAATREGELEN
Benieuwd naar de actuele corona-maatregelen? Lees hier meer

WEKELIJKS NIEUW PROGRAMMA
LUX is een premièretheater en dat betekent dat we wekelijks ons programma vernieuwen. Dit gebeurt op maandag. De gegevens staan op maandagavond in het LUX-kassasysteem en op de website. Vanaf dat moment is het mogelijk om voor de nieuwe weekprogrammering online kaarten te kopen, telefonisch te reserveren of om bij Kassa LUX een aankoop of reservering te doen.

UITSLUITEND PINNEN AAN ONZE KASSA
In verband met veiligheid is het sinds april 2017 alleen nog mogelijk met je pinpas te betalen bij de kassa. In café LUX kan wel met contant geld afgerekend worden.

FILMPRIJZEN
Regulier € 10,00
LUX Vriend € 7,00
Student/CJP € 7,00
Kind tot 12 jaar € 6,00

Bij 3D-films geldt een toeslag van € 1,50
Bij films langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 1,50
Reserveringskosten € 1,00 per transactie

Let op: eventuele toeslagen (3D/extra lange film) gelden ook bij de LUX-arrangementen (FilmOntbijt en FilmDiner).

MET € 3,00 KORTING NAAR ONS PROGRAMMA? WORD VRIEND!
Ben jij liefhebber van LUX en wil je met korting genieten van ons programma? Word dan Vriend voor € 19,50 per jaar! Met deze pas ga je o.a. met € 3,00 korting naar ons programma (sommige programma’s zijn uitgesloten van korting) en is het mogelijk om in de voorverkoop kaarten te kopen voor geselecteerde programma’s en festivals. Als Vriend van LUX draag je bij aan cultuur in Nijmegen, zodat wij onze missie kunnen blijven voortzetten: mensen inspireren anders te kijken, naar zichzelf en de wereld om ons heen. Lees hier meer

“SEE ALL YOU CAN SEE” MET CINEVILLE
Met de Cinevillepas kun je onbeperkt films (alleen regulier programma) bezoeken. Onbeperkt naar de film voor € 21,00 per maand. Onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 17,50. De Cinevillepas is alleen online te bestellen via cineville.nl/pas. De tijdelijke pas die je per mail ontvangt is direct geldig, zodat je dezelfde dag nog naar de film kan. Je echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuis gestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook. Je bestelt je pas altijd voor in elk geval 4 maanden, daarna is de pas per maand opzegbaar.

STUDENTENKORTING
Ben jij student? Dan kun je iedere dag met korting naar ons programma! Van premièrefilms en documentaires tot kinderfilms, theater- en dansvoorstellingen, muziekconcerten, debatten en meer. Lees hier meer

LUX PODIUMPAS
Onbeperkt genieten van theater, muziek en dans? Met de LUX Podiumpas bezoek je bij ons het hele seizoen zoveel spannende, avontuurlijke en actuele podiumvoorstellingen als je zelf wilt. Duik een keer spontaan de theaterzaal in, en kies vrij uit alle voorstellingen en concerten. De pas is persoonsgebonden. Met de pas kun je 1 vrijkaart voor elke podiumvoorstelling bestellen. Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden voor specifieke programma’s. Je tickets aangeschaft via het podiumabonnement zijn alleen geldig i.c.m. vertoon van de LUX Podiumpas. Na aanschaf van de pas kan deze niet geretourneerd worden. Lees hier meer

KORTINGEN PODIUMVOORSTELLINGEN
LUX Vriend** € 3,00 korting
Studenten/CJP-pashouders betalen standaard* € 10,50

KORTINGEN DEBATPROGRAMMA’S
LUX Vriend** € 3,00
Student/CJP* € 2,50

* Kortingen op vertoon van een geldig studenten-/CJP-pas/collegekaart (indien er geen geldigheidsdatum op je collegekaart staat, een geldige registratie) of legitimatiebewijs.
** Als LUX Vriend krijg je € 3,00 korting op films en op theater-, dans-, muziekvoorstellingen en debatten geprogrammeerd door LUX. Lees hier meer

VRAGEN?
Heb je vragen over het online aankopen van tickets? Raadpleeg dan onze veelgestelde vragen-pagina.

Wees op tijd! De aanvangstijd van de voorstellingen vind je op je plaatsbewijs en op de website van LUX. Na aanvang van de voorstelling kunnen wij je helaas niet meer toelaten. Restitutie van entree is dan niet mogelijk.

Voor alle filmzalen geldt dat de rolstoelplekken ingericht moeten worden. Hierdoor kunnen deze plaatsen alleen telefonisch gereserveerd worden. Dan kan eenvoudig tijdens de openingstijden van Kassa LUX via 024 38 16 859. Theaterzaal LUX7 (locatie Mariënburg) heeft geen specifieke rolstoelplaatsen. Rolstoelen worden altijd bij de voorste rij geplaatst. Voor voorstellingen in deze zaal is het dus wel mogelijk online een kaartje te kopen. We vragen je nog wel om na aankoop telefonisch door te geven dat je als rolstoelgebruiker aanwezig zult zijn, zodat ons team op de desbetreffende avond op de hoogte is van je bezoek. Ook dit kan via 024 38 16 859.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?