sluit

Kaartverkoop

Kaartverkoop voor onze programma’s gaat eenvoudig en snel via onze website.  Je bent dan verzekerd van een stoel en je hoeft niet meer langs de kassa. Het is mogelijk om tot het moment van de voorstelling je kaartje(s) online te kopen. Daarnaast kun  je kaarten via onze ticketzuil in het café of aan de kassa kopen.

Openingstijden kassa & kaartverkoop

MA t/m DO: 13.00 – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling
VR en ZA: 11.00 – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling
ZO: 10.00 – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling

Openingstijden zomer (maandag 17 juli t/m zondag 27 augustus 2023):
MA t/m ZA: 13.00 uur – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling
ZO: 11.00 uur – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling

Koop je kaarten online en kies zelf je stoel(en)

Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we je om je kaartje(s) zoveel mogelijk vooraf via onze website te kopen. Dan ben je verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. Het is mogelijk om tot het moment van de voorstelling je kaartje(s) online te kopen.

Ticketzuil in LUX buiten kassa-openingstijden

Naast online en kassaverkoop is het ook mogelijk je kaarten via de ticketzuil in ons café te kopen. Dit kan tot het moment van de voorstelling: je kunt zelf je stoel(en) kiezen en je hoeft niet meer langs de kassa.
Uitzonderingen: Op dit moment is het nog niet mogelijk om via de ticketzuil gebruik te maken van: Vrijkaarten, Nationale Bioscoopbon en PodiumCadeaukaart.

Reserveren

Telefonisch reserveren kan tijdens de openingstijden van de kassa via 024-38 16 859.
Reserveren is alleen mogelijk voor het filmprogramma*; voor het debatprogramma en het podiumprogramma is alleen (online) verkoop mogelijk.
*Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk een half uur van tevoren afgehaald te worden aan onze kassa. Alle zalen werken met vaste zitplaatsen.

Heb je een Cinevillepas?

Heb je een Cinevillepas en wil je een kaartje reserveren? Lees dan hier meer

Wekelijks nieuw programma

LUX is een premièretheater en dat betekent dat we wekelijks ons programma vernieuwen. Dit gebeurt op maandag. De gegevens staan op maandagavond in het LUX-kassasysteem en op de website. Vanaf dat moment is het mogelijk om voor de nieuwe weekprogrammering online kaarten te kopen, telefonisch te reserveren of om bij Kassa LUX een aankoop of reservering te doen.

Uitsluitend pinnen

In verband met veiligheid is het alleen nog mogelijk met je pinpas te betalen, zowel aan de kassa als in ons café.

Filmprijzen

Regulier € 11,00
LUX Vriend € 8,00
Student/CJP € 7,00
Kind tot 12 jaar € 6,00

Bij 3D-films geldt een toeslag van € 1,50
Bij films langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 1,50
Reserveringskosten € 1,00 per transactie

Let op: eventuele toeslagen (3D/extra lange film) gelden ook bij de LUX-arrangementen (FilmOntbijt en FilmDiner).

Met € 3,00 korting naar ons programma? Word Vriend!

Ben jij liefhebber van LUX en wil je met korting genieten van ons programma? Word dan Vriend voor € 19,50 per jaar! Met deze pas ga je o.a. met € 3,00 korting naar ons programma (sommige programma’s zijn uitgesloten van korting) en is het mogelijk om in de voorverkoop kaarten te kopen voor geselecteerde programma’s en festivals. Als Vriend van LUX draag je bij aan cultuur in Nijmegen, zodat wij onze missie kunnen blijven voortzetten: mensen inspireren anders te kijken, naar zichzelf en de wereld om ons heen. Lees hier meer

“See all you can see” met Cineville

Met de Cinevillepas kun je onbeperkt films (alleen regulier programma) bezoeken. Onbeperkt naar de film voor € 21,00 per maand. Onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 17,50. De Cinevillepas is alleen online te bestellen via cineville.nl/pas. De tijdelijke pas die je per mail ontvangt is direct geldig, zodat je dezelfde dag nog naar de film kan. Je echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuis gestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook. Je bestelt je pas altijd voor in elk geval 4 maanden, daarna is de pas per maand opzegbaar.

Studentenkorting

Ben jij student? Dan kun je iedere dag met korting naar ons programma! Van premièrefilms en documentaires tot kinderfilms, theater- en dansvoorstellingen, muziekconcerten, debatten en meer. Lees hier meer

LUX Podiumpas

Onbeperkt genieten van theater, muziek en dans? Met de LUX Podiumpas bezoek je bij ons het hele seizoen zoveel spannende, avontuurlijke en actuele podiumvoorstellingen als je zelf wilt. Duik een keer spontaan de theaterzaal in, en kies vrij uit alle voorstellingen en concerten. De pas is persoonsgebonden. Met de pas kun je 1 vrijkaart voor elke podiumvoorstelling bestellen. Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden voor specifieke programma’s. Je tickets aangeschaft via het podiumabonnement zijn alleen geldig i.c.m. vertoon van de LUX Podiumpas. Na aanschaf van de pas kan deze niet geretourneerd worden. Lees hier meer

Kortingen Podiumvoorstellingen

LUX Vriend** € 3,00 korting
Studenten/CJP-pashouders betalen standaard* € 10,50

Kortingen Debatprogramma’s

LUX Vriend** € 3,00
Student/CJP* € 2,50

* Kortingen op vertoon van een geldig studenten-/CJP-pas/collegekaart (indien er geen geldigheidsdatum op je collegekaart staat, een geldige registratie) of legitimatiebewijs.
** Als LUX Vriend krijg je € 3,00 korting op films en op theater-, dans-, muziekvoorstellingen en debatten geprogrammeerd door LUX. Lees hier meer

Vragen?

Heb je vragen over het online aankopen van tickets? Raadpleeg dan onze veelgestelde vragen-pagina.

Wees op tijd! De aanvangstijd van de voorstellingen vind je op je plaatsbewijs en op de website van LUX. Na aanvang van de voorstelling kunnen wij je helaas niet meer toelaten. Restitutie van entree is dan niet mogelijk.

Rolstoelplekken

Voor alle filmzalen geldt dat de rolstoelplekken ingericht moeten worden. Hierdoor kunnen deze plaatsen alleen telefonisch gereserveerd worden. Dan kan eenvoudig tijdens de openingstijden van Kassa LUX via 024-38 16 859. Theaterzaal LUX7 (locatie Mariënburg) heeft geen specifieke rolstoelplaatsen. Rolstoelen worden altijd bij de voorste rij geplaatst. Voor voorstellingen in deze zaal is het dus wel mogelijk online een kaartje te kopen. We vragen je nog wel om na aankoop telefonisch door te geven dat je als rolstoelgebruiker aanwezig zult zijn, zodat ons team op de desbetreffende avond op de hoogte is van je bezoek. Ook dit kan via 024-38 16 859.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?