sluit

Picl – onze online filmzaal

Via online filmzaal Picl zie je veel van onze (nieuwste) films en documentaires vanuit huis! LUX, maar dan thuis. Alle films zijn full HD en op alle apparaten te bekijken, zoals Smart TV, tablet, smartphone, laptop en computer.

In samenwerking met diverse filmtheaters – waaronder ons – biedt Picl een uitgebreide selectie aan films die net uitgebracht zijn, alsmede films die niet langer in het filmtheater draaien. Het aanbod varieert per filmtheater. Je bekijkt de films on demand, dus je hoeft geen abonnement af te sluiten. Prijzen voor het bekijken van een Picl-film variëren van € 4,99 tot € 8,50. En: een deel van het tarief dat je betaalt om de film online te huren gaat naar ons, dus voor ons een steuntje in de rug.

Bekijk ons actuele filmaanbod op Picl met keuze uit 60+ titels.

HOE WERKT PICL?
1. Kies hier de film die je wilt kijken;
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay);
3. Start de film (48 uur te bekijken).

BEST BEKEKEN OP PICL – TOP 5
1. The Burnt Orange Heresy | Stijlvolle crime thriller, waarin de wegen van de kunst- en onderwereld elkaar kruisen. Programmeur Linda: “Met een opvallende rol voor Mick Jagger, die wat mij betreft de show steelt.”
2. The Nest | Beklemmende thriller over een gezin dat uit elkaar dreigt te vallen. “Durkin vertelt zijn verhaal intelligent en smaakvol; zonder sensatie en in alle rust. De personages, ijzersterk ingevuld door Jude Law en Carrie Coon, zijn levensecht” (de Filmkrant).
3. Police | Steracteur Omar Sy (Intouchables) schittert in dit spannende politiedrama in Parijs. Met voorafgaand aan de film de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.
4. De beentjes van Sint Hildegard | Komisch drama met Herman Finkers over het losbreken uit vastgeroeste patronen. “Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler een charmante entree in de filmwereld” (Trouw ★★★★).
5. Seules les bêtes | Ingenieuze Franse thriller over een jonge vrouw die spoorloos verdwijnt. Een mix van Fargo, Babel en Memento, met Damien Bonnard (Les Misérables) en Denis Ménochet (Inglourious Basterds). 

TIP VAN DE PROGRAMMEUR
The Assistant |
Programmeur Linda: “Briljant speelfilmdebuut van de Australische Kitty Green die een dag uit het leven schetst van de persoonlijke assistent van een succesvolle Hollywoodmagnaat in New York. Zonder namen te noemen wordt al snel duidelijk dat het over het machtsmisbruik gaat dat de #metoo beweging tot gevolg had. Door middel van vele interviews met werknemers van Miramax, de productiemaatschappij van Harvey Weinstein, lukte het Green een waarheidsgetrouwe visie te geven op de giftige en intimiderende kantoorcultuur in de filmwereld. Een urgente en beklemmende film die je nog lang bijblijft.”

OVER PICL
Picl is een initiatief van liefhebbers van de Nederlandse cinema en arthousefilms. Het doel van het online platform is om documentaires en artistieke films een groter deel van hun potentiële publiek te laten bereiken.

NIEUW VAN PICL: PEPR
Pepr is het nieuwe podium waar je krachtige films van Zwarte makers en verhalen uit de Zwarte diaspora vindt; met nieuwe films en belangrijkste klassiekers die eerder niet of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters of online aangeboden worden. De Pepr-films zijn te vinden op picl.nl/pepr.

FILM E PIZZA
Bij De Pizzabakkers Nijmegen kun je momenteel een Film e Pizza-arrangement bestellen: een heerlijke pizza voor thuis ínclusief een van onze films op Picl. Lees meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?