sluit

Picl – onze online filmzaal

Via online filmzaal Picl zie je veel van onze (nieuwste) films en documentaires vanuit huis! LUX, maar dan thuis. Alle films zijn full HD en op alle apparaten te bekijken, zoals Smart TV, tablet, smartphone, laptop en computer.

In samenwerking met diverse filmtheaters – waaronder ons – biedt Picl een uitgebreide selectie aan films die net uitgebracht zijn, alsmede films die niet langer in het filmtheater draaien. Het aanbod varieert per filmtheater. Je bekijkt de films on demand, dus je hoeft geen abonnement af te sluiten. Prijzen voor het bekijken van een Picl-film variëren van € 4,99 tot € 8,50. En: een deel van het tarief dat je betaalt om de film online te huren gaat naar ons, dus voor ons een steuntje in de rug.

Bekijk ons actuele filmaanbod op Picl met keuze uit 60+ titels.

HOE WERKT PICL?
1. Kies hier de film die je wilt kijken;
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay);
3. Start de film (48 uur te bekijken).

BEST BEKEKEN OP PICL – TOP 5
1. The Burnt Orange Heresy | Stijlvolle crime thriller, waarin de wegen van de kunst- en onderwereld elkaar kruisen. Programmeur Linda: “Met een opvallende rol voor Mick Jagger, die wat mij betreft de show steelt.”
2. Police | Steracteur Omar Sy (Intouchables) schittert in dit spannende politiedrama in Parijs. Met voorafgaand aan de film de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.
3. De beentjes van Sint Hildegard | Komisch drama met Herman Finkers over het losbreken uit vastgeroeste patronen. “Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler een charmante entree in de filmwereld” (Trouw ★★★★).
4. Passion Simple | Sensueel, psychologisch Frans drama over een verslavende affaire tussen een universitair docent en een getrouwde Russische diplomaat. Met hoofdrollen Laetitia Dosch (Jeune Femme) en balletdanser Sergei Polunin.
5. De Patrick | Won maar liefst zeven Ensors (belangrijkste filmprijzen van België) en daarom terug op Picl: De Patrick. Een comedydrama over rouw en een queeste op een naturistencamping, met rollen voor Kevin Janssens, Pierre Bokma en Hannah Hoekstra.

TIP VAN DE PROGRAMMEUR
The Kingmaker, Imelda Marcos |
Programmeur Linda: “Ontluisterend portret van presidentsweduwe Imelda Marcos. Een film over corruptie, extravagantie en een gestoord zelfbeeld. Regisseur Lauren Greenfield (The Queen of Versailles) toont hoe Marcos opnieuw een gooi doet naar de macht en zichzelf als redder van haar volk ziet. Echt enorm de moeite waard deze documentaire waar je nog lang over na zult praten.”

OVER PICL
Picl is een initiatief van liefhebbers van de Nederlandse cinema en arthousefilms. Het doel van het online platform is om documentaires en artistieke films een groter deel van hun potentiële publiek te laten bereiken.

NIEUW VAN PICL: PEPR
Pepr is het nieuwe podium waar je krachtige films van Zwarte makers en verhalen uit de Zwarte diaspora vindt; met nieuwe films en belangrijkste klassiekers die eerder niet of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters of online aangeboden worden. De Pepr-films zijn te vinden op picl.nl/pepr.

FILM E PIZZA
Bij De Pizzabakkers Nijmegen kun je momenteel een Film e Pizza-arrangement bestellen: een heerlijke pizza voor thuis ínclusief een van onze films op Picl. Lees meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?