sluit

Picl – onze online filmzaal

Via online filmzaal Picl zie je veel van onze (nieuwste) films en documentaires vanuit huis! LUX, maar dan thuis. Alle films zijn full HD en op alle apparaten te bekijken, zoals Smart TV, tablet, smartphone, laptop en computer.

In samenwerking met diverse filmtheaters – waaronder ons – biedt Picl een uitgebreide selectie aan films die net uitgebracht zijn, alsmede films die niet langer in het filmtheater draaien. Het aanbod varieert per filmtheater.

Prijzen voor het bekijken van een Picl-film variëren van € 4,99 tot € 8,50. En: een deel van het tarief dat je betaalt om de film online te huren gaat naar ons, dus voor ons een steuntje in de rug.

Bekijk hier ons actuele filmaanbod op Picl met keuze uit 60+ titels: picl.nl/lux.

HOE WERKT PICL?
1. Kies hier de film die je wilt kijken;
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay);
3. Start de film (48 uur te bekijken).

PICL-FILMTIPS
We hebben een aantal must-sees voor je op een rij gezet:
– The Mole Agent; een eigenzinnige mix tussen een documentaire en een spionagefilm over een 83-jarige man die undercover gaat in het bejaardentehuis. Nu te zien incl. IDFA Extended Q&A met filmjournalist Dana Linssen en regisseur Maite Alberdi.
– Babyteeth; een prachtig, eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. De verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (bekend van de serie ‘Killing Eve’) was deze zomer al bij ons te zien, nu ook via Picl.
– The Singing Club; een waargebeurde film over vrouwen van beroepsmilitairen die samen een zangkoor beginnen. En met succes! Een hartverwarmend verhaal vol humor, moed en fijne pophits. Te zien vanaf woensdag 23 december.
Just 6.5; “Een fascinerend politiedrama en tegelijkertijd ook een scherp geobserveerde maatschappelijke aanklacht. De film was een grote hit in thuisland Iran.”, aldus onze filmprogrammeur Linda.

OVER PICL
Picl is een initiatief van liefhebbers van de Nederlandse cinema en arthousefilms. Het doel van het online platform is om documentaires en artistieke films een groter deel van hun potentiële publiek te laten bereiken.

NIEUW VAN PICL: PEPR
Pepr is het nieuwe podium waar je krachtige films van Zwarte makers en verhalen uit de Zwarte diaspora vindt; met nieuwe films en belangrijkste klassiekers die eerder niet of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters of online aangeboden worden. De Pepr-films zijn te vinden op ons kanaal: picl.nl/lux

FILM E PIZZA
Bij De Pizzabakkers Nijmegen kun je momenteel een Film e Pizza-arrangement bestellen: een heerlijke pizza voor thuis ínclusief een van onze films op Picl. Lees meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?