sluit

Picl – onze online filmzaal

Via online filmzaal Picl zie je veel van onze (nieuwste) films en documentaires vanuit huis! LUX, maar dan thuis. Alle films zijn full HD en op alle apparaten te bekijken, zoals Smart TV, tablet, smartphone, laptop en computer.

In samenwerking met diverse filmtheaters – waaronder ons – biedt Picl een uitgebreide selectie aan films die net uitgebracht zijn, alsmede films die niet langer in het filmtheater draaien. Het aanbod varieert per filmtheater. Je bekijkt de films on demand, dus je hoeft geen abonnement af te sluiten. Prijzen voor het bekijken van een Picl-film variëren van € 4,99 tot € 8,99. En: een deel van het tarief dat je betaalt om de film online te huren gaat naar ons, dus voor ons een steuntje in de rug.

Bekijk ons actuele filmaanbod op Picl met keuze uit 60+ titels.

Hoe werkt Picl?

1. Kies hier de film die je wilt kijken;
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay);
3. Start de film (48 uur te bekijken).

Best bekeken op Picl – top 5

1. Quo Vadis, Aida? | Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger.
2. Drijfzand | Suze woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena hun een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen.
3. Petite Maman | Hoe goed ken je je ouders echt? Regisseur van Portrait de la jeune fille en feu, Céline Sciamma, zoekt het uit in dit intieme familiedrama. Ze neemt je mee in een meeslepend coming-of-age verhaal over haar eigen kindertijd.
4. Oliver Sacks: His Own Life | Een paar weken na het afronden van zijn memoires, ontdekt neurowetenschapper Oliver Sacks dat een zeldzame vorm van kanker is teruggekeerd. Een maand later laat hij zich interviewen over zijn leven en werk.
5. The Hidden Life Of Trees | Praten bomen met elkaar? Voelen ze pijn? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Boswachter Peter Wohlleben neemt je mee op ontdekkingstocht van een onbekende wereld.

Tip van onze programmeur

DrijfzandProgrammeur Linda: Nederlands drama met sterk acteerwerk van Hanna van Vliet en Elsie de Brauw. De complexe verhouding tussen moeder en dochter grijpt je langzaam bij de keel en wordt verteld met veel oog voor detail.

Over Picl

Picl is een initiatief van liefhebbers van de Nederlandse cinema en arthousefilms. Het doel van het online platform is om documentaires en artistieke films een groter deel van hun potentiële publiek te laten bereiken.

Nieuw van Picl: PEPR

Pepr is het nieuwe podium waar je krachtige films van Zwarte makers en verhalen uit de Zwarte diaspora vindt; met nieuwe films en belangrijkste klassiekers die eerder niet of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters of online aangeboden worden. De Pepr-films zijn te vinden op picl.nl/pepr.