sluit

Picl

Via online filmzaal Picl zie je veel van onze (nieuwste) films en documentaires vanuit huis! LUX, maar dan thuis. En: een deel van het tarief dat je betaalt om de film online te huren gaat naar ons, dus voor ons een steuntje in de rug.

In samenwerking met diverse filmtheaters – waaronder ons – biedt Picl een uitgebreide selectie aan films die net uitgebracht zijn, alsmede films die niet langer in het filmtheater draaien. Het aanbod varieert per filmtheater.

Bekijk hier ons filmaanbod op Picl: picl.nl/lux

HOE WERKT PICL?
1. Kies hier de film die je wilt kijken;
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay);
3. Start de film (48 uur te bekijken).

De films zijn full HD en op alle apparaten te bekijken, zoals Smart TV, tablet, smartphone, laptop en computer. Prijzen voor het bekijken van een Picl film variëren van € 4,99 tot € 8,50.

PICL TOP 5
De top 5 best bekeken films van deze week zijn: de nostalgische Franse liefdesfilm La Belle Époque, het explosieve Les Misérables over rellen in Parijse banlieus, de feelgoodfilm Hors Normes van de makers van Intouchables, viervoudig Oscarwinnaar Parasite (o.a. Beste Film) en de korte animatiefilm Mind My Mind van de Nijmeegse Floor Adams.

NIEUW DEZE WEEK
Er zijn weer twee nieuwe titels aan ons Picl-kanaal toegevoegd. Stop Filming Us is een exclusieve, online Picl première en tevens winnaar van de Dutch Movies Matter Award van het Movies That Matter Festival. De zelfkritische film zet de discussie over de westerse blik op Congo op scherp. Tip: bekijk de film en beluister daarna de podcast van de Correspondent. Ook nieuw toegevoegd is Mrs Lowry and Son; een portret van de gevierde Britse kunstenaar en de relatie met zijn dominante, aan bed gekluisterde moeder.

ONZE PROGRAMMEUR TIPT
Moeite met kiezen uit alle titels op Picl? Onze filmprogrammeur Linda tipt: Mijn Rembrandt. “Deze nieuwe documentaire van Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) over liefhebbers van Rembrandt zit vol dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Een fijne manier om in deze periode toch van kunst te kunnen genieten.”

OVER PICL
Picl is een initiatief van liefhebbers van de Nederlandse cinema en arthousefilms. Het doel van het online platform is om documentaires en artistieke films een groter deel van hun potentiële publiek te laten bereiken.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden