sluit

Abattoir Fermé

BUKO

Op de stoep van een uitgestorven motel treffen twee drinkebroers en de bezorgster van een Chinees restaurant elkaar. Met een voorraad drank en een typemachine proberen zij drinkend, pochend, bluffend en struikelend van hun leven een verhaal te maken. Omdat alleen verhalen het leven zin geven.

BUKO is geïnspireerd op leven en werk van Charles Bukowski (1920-1994), een notoir Amerikaans dichter, schrijver en zuipschuit die woonde en werkte in Los Angeles. Naast duizenden gedichten en korte verhalen schreef hij romans als Women, Pulp, Hollywood en Post Office. Zijn semi-autobiografisch werk portretteert de gokkers, alcoholisten en boefjes uit de ruige achterbuurten van L.A., in een rauwe en directe stijl boordevol geestige dialogen.

De beeldtaal van Abattoir Fermé is sterk visueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie. Het gezelschap wisselt tekstloze theaterproducties af met muziektheater, tekstcreaties, dans, opera enzovoort. Soms kriebelt het zelfs richting televisie, tentoonstelling, kortfilm of concert. Het gezelschap ensceneert zowel eigen teksten als bewerkingen van wereldrepertoire.

“Buko” valt in de prijzen!

 

Op 18 december 2017 werden in Brussel de jaarlijkse Sabam-awards uitgereikt. Stef Lernous won de award in de categorie Theater voor BUKO Proficiat!

Het juryrapport:
“Stef Lernous blijft onvermoeibaar nieuwe stukken creëren over de rafelranden van onze samenleving. In de figuur van Charles Bukowski komen veel van zijn geliefde thema’s terug: de rauwe werkelijkheid van Los Angeles, liters drank die voor een roes zorgen en poëtische inzichten over de mens en zijn hunkering naar affectie. Dat levert met “BUKO” diep tragikomisch theater op. Acteurs Dominique Van Malder en Tom Vermeir zetten hier een ware krachttoer neer. ”

www.abattoirferme.be

Voordeel met je biebpas!
Op vertoon van een geldige bibliotheekpas krijg je € 2,00 korting op je kaartje

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden