sluit

ACTS OF CITIZENSHIP: HOE NU VERDER?! Bijgeboekt

ACTS OF CITIZENSHIP: HOE NU VERDER?! is een verdiepend programma rondom de muziektheatervoorstelling Acts of Citizenship van Via Berlin & Berlage Saxophone Quartet. Met live gasten, live muziek en  verrukkelijk eten. Van 18.00 uur tot 20.00 uur (incl. diner), voorafgaand aan de voorstelling.

Muziektheatergezelschap Via Berlin en de Universiteit van Amsterdam hebben in juni 2022 op het Oerol festival, een groot onderzoek uitgevoerd samen met het publiek, rondom empathie en tolerantie. De kernvraag bij het onderzoek was, in hoeverre verschillende boodschappen over tolerantie en empathie van invloed zijn op opvattingen over allerlei verschillende groepen.

Een uniek onderzoek omdat ze wetenschap en theater op een nooit eerder vertoonde manier met elkaar hebben laten versmelten. Als samenwerkingsverband van onderzoekers, studenten, acteurs, muzikanten, schrijvers, sound-designers en vele anderen, hebben we een ‘theaterexperiment’ ontworpen waarin we het publiek volledig hebben ondergedompeld in een fictief conflict aan onze grens. 3500 live participanten gingen door de onderzoeksinstallatie en gaven toestemming om hun data te verwerken en te laten analyseren. Het onderzoek is bijna afgerond en de voorstelling trekt met prachtige reacties door de Nederlandse theaters.

Wat zijn de resultaten van het onderzoek en vooral wat nu? Wat gaan we verder met de opgedane kennis en met de complexiteit rondom migratie doen. Daarover willen we graag in gesprek met live gasten, live muziek, verrukkelijk eten (veganistisch en vegetarisch) en jullie.

Muziek: Emre Varlik en Berlage Saxophone Quartet / Hapjes: Ayser Badman / Presentatie door Matthijs Rooduijn en Debby Gerritsen van de Universiteit van Amsterdam en Dagmar Slagmolen, artistiek leider Via Berlin  / Gast: Anoeshka Gehring van Vluchtelingenwerk Nederland / Host van de avond: Jasper van den Berg

Het verdiepende voorprogramma vindt plaats van 18.00 uur tot 20.00 uur (incl. diner). Je kunt aansluitend de muziektheatervoorstelling bezoeken. Je kunt ook uitsluitend dit verdiepende (voor)programma bezoeken. Er is een beperkt aantal kaarten in de verkoop. Vol = vol.

De meeste hapjes zijn vegetarisch en deels veganistisch. Kaartkopers kunnen t/m aanstaande woensdag 23 november eventuele dieetwensen doorgegeven aan: [email protected].

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?