sluit

Alex Roeka Laatste kaarten

Nieuwe Dromen

In Nieuwe Dromen zingt en vertelt dichter en zanger Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

“Opnieuw verrast de man met dat donkere, vibrerende stemgeluid met teksten over de hemel en hel van de liefde, rust vinden, denken aan vrienden die misschien geen vrienden waren en de mens die bezig is in rap tempo zijn eigen leefwereld te vernietigen.” – OOR over de cd ‘Nieuwe Dromen’

En ineens word je door nieuwe dromen
Uit je sluimer opgepord.
Je ziet pas wat er achter glinstert
Als het kasteel is ingestort.

Over Alex Roeka

Alex Roeka wordt gezien als de Nederlandse evenknie van songwriters als Bob Dylan en Leonard Cohen. Met zijn bekende rauwe, schurende stemgeluid en prachtige muzikale gedichten veroverde hij al menig publiek. Hij werd geboren in Ravenstein, Noord-Brabant. Na zijn middelbare school studeerde hij psychologie in Nijmegen. Die studie onderbrak hij voor het zeemanschap om een jaar later alsnog af te studeren in Amsterdam. Ondertussen bleef het bloed kruipen waar het niet gaan kon en raakte hij verzeild in de muzikale wereld met zijn bijzondere poëtische liedjes.

Nominatie Poelifinario

Alex Roeka is met het theaterprogramma NIEUWE DROMEN genomineerd voor een Poelifinario, in de categorie kleinkunst. Aldus de VSCD-cabaretjury: ’Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid geeft extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes.

  • Beschouwend, relativerend, ontroerend, lichtvoetig en allemaal even Roeka.
    Lust for Life over de cd ‘Nieuwe Dromen
  • Als je album na album je oeuvre vergroot met steeds een nieuwe release op een zelfde hoog niveau én zo’n constante waarde bent met je teksten, met je muziek, waarmee je mensen weet te raken, weet te ontroeren en het op jouw manier weet te doen, dan is je muziek van grote klasse.
    Written in Music over de cd ‘Nieuwe Dromen

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?