sluit

Fahd Larhzaoui

Shirt uit Fahd

Je bent herboren, nu kan het feest beginnen. Of niet? Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak in 2014 door met zijn solo Schijn, over een man die een dubbelleven leidt. Waar Schijn een coming of age was, is opvolger Shirt uit Fahd! een facing the facts, waarbij Fahd een inkijkje geeft in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs.

Het voelt goed op een party te zijn waar niemand een mening over hem heeft en hij daardoor een totaal gevoel van vrijheid ervaart. Maar boven een ontsnapping uit de realiteit hoopt Fahd iets terug te vinden wat hij was kwijtgeraakt – liefde, een eigen identiteit en een nieuwe familie, nadat zijn eigen familie hem na zijn coming out de rug toekeerde. Anders dan de onbedwingbare ‘fear of missing out’ in de uitgaansscene doet vermoeden, is Fahd vooral op zoek naar die ene persoon die de pijn, woede schaamte en desillusie kan laten verdwijnen.

“Door een ontmoeting met de ander leer je jezelf kennen, dat is het motto van Het Zuidelijk Toneel. Shirt Uit Fahd! is zo’n indringende ontmoeting. Omdat in Fahd’s Marokkaanse roots en in de periode na Schijn, een universele, moderne en herkenbare worsteling zit met vrijheid en de nood aan roes, rust en rebellie.” Piet Menu (artistiek leider Het Zuidelijk Toneel)

OVER FAHD LARHZAOUI
Direct na het behalen van zijn mavo en mbo diploma zocht Fahd Larhzaoui (Gouda, 1978) de voor hem juiste weg om zijn acteerdroom te verwezenlijken. Die weg vond hij bij theatergroep Rotterdams Lef. Hij viel op en kreeg en beurs van VandenEnde Foundation. Daarna volgden al snel mooie theaterrollen bij o.a. het Ro Theater, DT AYA, MC, Urban Myth, TG Siberia, ‘t Beemstervarken, TG Mangrove en Likeminds. Bij Likeminds toerde Fahd in 2014/15/16 met mijn monoloog en levensverhaal Schijn door Nederland, België, Suriname en Curaçao. Schijn werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als één van de 11 beste theaterproducties van 2014 en favoriete keuze van de WijkJury Amsterdam.

hzt.nl / allesvoordekunsten.nl / #vijftigtintenmens

 • Relevant drama van Fahd Larhzaoui over de pijn na de coming-out
  NRC Handelsblad
 • 'Shirt uit Fahd!' geeft een veel complexer beeld van identiteit en zelfacceptatie dan de meeste coming-out narratieven doorgaans geven.”
   Theaterkrant
  • “Treffend toont hij de opwinding, de adrenaline, het testosteron – in een uitdagende, opzwepende rol is de energieke Larhzaoui op zijn best. [...] Een indrukwekkend en bij vlagen onthutsend verhaal, dat je onmogelijk onberoerd kan laten.”
   De Volkskrant
  • “Don Duyns schreef een monoloog die voortdurend schakelt in sfeer en locatie. Dat zorgt, mede door de strakke regie van Bram Jansen, voor een spannende dynamiek. Larhzaoui is een innemend performer die zijn publiek volop bij het verhaal betrekt.”
    Parool, Sander Janssen
   • “Marokkaanse zonen zijn de loyaalste wezens op aarde, dacht ik, en homoseksuele Marokkaanse zonen misschien nog wel meer. [...] Of je hetero- of homoseksueel bent, de zoektocht naar liefde is menselijk, al te menselijk.”
     Trouw
    Attend

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?