sluit

Amos Ben-Tal | OFFprojects

Songs and Silences #9 (21.00 uur)
Language No Problem

Beleef je eigen unieke versie van dit hypnotisch mozaïek van gedichten, dans en live muziek. Songs and Silences is een nieuw, interdisciplinair en fascinerend werk van OFFprojects, het collectief van ex-NDT en Batsheva-dansers dat zich concentreert rond het werk van artistiek leider Amos Ben-Tal.

Songs And Silences neemt je via dans, muziek en tekst mee in een beleving waarbij verschillende zintuigen worden aangesproken en geprikkeld. Songs And Silences is geen gebruikelijke avondvullende dansvoorstelling, het is een avond die bestaat uit een aantal kortere werken. Drie uur lang herhalen de acht performers een serie danssolo’s, gedichten en gitaarwerken (door Amos live uitgevoerd), waardoor een hypnotiserend mozaïek ontstaat. Wanneer je een ticket koopt, kies je je starttijd. Hoelang je blijft, bepaal je zelf (wij raden een bezoek van minstens 45-60 minuten aan). Op deze manier creëert iedere bezoeker een eigen, unieke ervaring. Zowel persoonlijk, als samen met elkaar. Songs and Silences nodigt je uit om met jezelf, ander publiek en de artiesten een reis aan te gaan op zoek naar nieuwe perspectieven

Na het succes van Interval, wat voor een Zwaan voor beste dansproductie werd genomineerd, en PART, wat in de top 5 van Parools favoriete voorstellingen van 2022 belandde, is deze voorstelling opnieuw iets om naar uit te zien!

Kies je eigen starttijd

Drie uur lang herhalen de acht performers een serie danssolo’s, gedichten en gitaarwerken. Je kiest zelf je starttijd aan de hand van 10 tijdslots. Hoelang je blijft, bepaal je zelf. Wij raden een bezoek van minstens 45-60 minuten aan.

De starttijden (tijdslots): 19.00 uur, 19.15 uur, 19.30 uur, 19.45 uur, 20.00 uur, 20.15 uur, 20.30 uur, 20.45 uur, 21.00 uur en 21.15 uur. Per tijdslot is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar, vol = vol.

Over Amos Ben-Tal en OFFprojects

OFFprojects is een collectief dat op een out-of-the-box manier multidisciplinaire performances en installaties creëert met gebruik van dans, muziek, woord en beeld. De groep bestaat uit ex-dansers van Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble die zich verzamelen rond het werk van choreograaf, musicus en schrijver Amos Ben-Tal. Het compromisloze vakmanschap en kunstenaarschap van de groep, gecombineerd met experiment en conceptueel denken, heeft hun reputatie gevestigd als uitdagend en tegelijkertijd aantrekkelijk voor een breed publiek.

De veelzijdige makers zoeken regelmatig samenwerkingen op waarmee ze tot een nieuwe vorm voor hun creaties komen. Zo maakten ze samen met Spinvis de prijswinnende dansvoorstelling/talkshow Howl (Dioraphte Dansprijs 2016). Ze werkten twee jaar aan een serie werken en installaties onder de noemer 60, een project over de perceptie van tijd. Met Interval (2021) onderzochten ze samen met kunstenaar Gosse de Kort de relatie tussen dans en architectuur in een voorstelling die werd genomineerd voor een Zwaan voor beste dansproductie. Voor hun meest recente productie PART deelden ze het podium met de musici van het Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed. www.offprojects.nl

OFFprojects wordt structureel ondersteund door de Gemeente Den Haag en Fonds Podiumkunsten.

De pers over het werk van Amos Ben-Tal/OFFprojects

‘Pure dans en speelse abstractie leveren een sensatie van vrijheid op’ – Theaterkrant over PART

‘Een spannend opgebouwde zoektocht die begint in het donker… mondt uit in een vloeiende groepschoreografie op Ludwig van Beethovens Vijftiende Strijkkwartet. Choreograaf Amos Ben-Tal, geluidskunstenaar Salvador Breed en de strijksters van het Ragazze Quartet demonteren de compositie om het voor de ogen en oren van het publiek weer glorieus in elkaar te zetten.’  – Parool over PART

‘Mateloos fascinerend wat Ben-Tal doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen.’ – Trouw over Seconds

‘Door de diversiteit, het complexe en tegelijkertijd het universele en gemeenschappelijke van de mens te zoeken in zijn voorstelling, nodigt Ben-Tal ons uit om te communiceren. Met behulp van de ongelofelijke vaardigheden van de performers maakt hij dat iedereen zich bewust wordt van zijn eigen menselijkheid.’ – jury Dioraphteprijs over HOWL

‘In de fascinerende choreografie Interval van Amos Ben-Tal interacteren de dansers met de kinetische installatie van Gosse de Kort. Tegenover de door techniek aangedreven objecten en de beperkingen en risico’s die hieruit voortkomen, manoeuvreren de dansers zich vol overtuiging, maar verliezen ze nergens hun gevoel voor menselijkheid.’  (Juryrapport VSCD, Zwanen)

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?