sluit

Annelie

i.s.m. Doornroosje

Pianist Annelie kiest ervoor om composities te schrijven met piano als voornaamste bron van klank. Door haar werk zo eenvoudig mogelijk te houden geeft ze luisteraars genoeg ruimte om hun eigen weg erin te kunnen vinden.

Annelie’s debuut ‘After Midnight’ kwam grotendeels tot stand uit flarden van bestaande liedjes. Op haar tweede, recent verschenen langspeler ‘Hertz’ werkt ze meer vanuit haar intuïtie. Het album is opgenomen in de gelijknamige zaal van TivoliVredenburg. Bijna iedere songtitel is afgeleid van een specifieke situatie waarin het nummer is ontstaan, waardoor ‘Hertz’ een verzameling is geworden van vastgelegde momenten.

Annelie schreef de muziek in een periode waarin er veel gebeurde in haar leven: ze verhuisde, trouwde, zat middenin een verbouwing. Steeds vond ze haar rust achter de piano. Zo creëerde ze voor zichzelf een wereld waarin ze zichzelf even kon onderdompelen. Ze hoopt dat haar publiek hetzelfde ervaart tijdens haar shows. Zo vormt het album een ontlading van alle lawaai in de wereld. En ook het lawaai tussen de oren.

Dit concert wordt georganiseerd door LUX & Doornroosje / Voor deze voorstelling is de Podiumpas niet geldig.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?