sluit

Arno Schuitemaker

If You Could See Me Now

Arno Schuitemaker is een van de meest vooraanstaande choreografen van de nieuwe generatie dansmakers.

Zijn fysiek meeslepende werk is van een magische eenvoud en wordt internationaal geroemd.In If You Could See Me Now worden je ogen, oren en emoties niet alleen op scherp gezet maar ook uitgedaagd en in verwarring gebracht. Het is een ervaring waarin steeds opnieuw niets lijkt op het voorgaande. Laverend tussen een vloedgolf aan beweging en verstilling en tussen vervreemding en extase, word je dieper en dieper in de voorstelling meegenomen. If You Could See Me Now is een totaalbelevenis die wonderlijk ontwricht en bevrijdt.

Let op: er wordt in de voorstelling gebruikgemaakt van stroboscopisch licht.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats in de theaterzaal. Dit zal zijn van 19.30 uur tot 20.00 uur.
Thijs Hannaart is auteur van boeken over sociaal-psychologische en neurologische verschijnselen en zal bij de voorstelling een passende inleiding geven. In Horen met je neus beschrijft hij hoe zintuig-kwabben in de hersenen samenwerken. Als je naar muziek luistert, is ook je visuele kwab actief. Om te kunnen bepalen wat voor geur iets heeft, moet je weten welke kleur eraan vastzit. Smaak hangt af van wat je hoort. Waarnemen doe je dus met je hele brein! Daarover zal ook de lezing vooraf aan de dansvoorstelling gaan. Hoe je geluid en licht (tijdens bijvoorbeeld een dansvoorstelling) ervaart hangt af van verwachting, context en aangeleerde patronen. Thijs Hannaart studeerde medische microbiologie en specialiseerde zich in de moleculaire biologie. Toegang tot deze inleiding is gratis op vertoon van een ticket voor de voorstelling. 

www.arnoschuitemaker.nl

 • voor de liefhebber, en die heeft Schuitemaker ook buiten Nederland, is dit weer een schitterend werk, met transformaties die soms eerder voelbaar dan direct aanwijsbaar zijn, zo subtiel is het verloop
  NRC Handelsblad
 • In een bevrijdende dansbeweging valt alles op zijn plaats. (...) Het is niet overdreven om te zeggen dat dit soort ervaringen de toekomst van het theater zal bepalen
  Trouw
 • Een prachtig gemaakt en gedanst werk dat subtiel met je gevoel speelt.
  Volkskrant
 • Er onstaat in If You Could See Me Now zo een wonderlijk soort landschappelijkheid. In de beslotenheid van de grijze box trekken de dansers voorbij als satellieten in een tot enkele vierkante meters teruggebracht hemelruim.
  Theaterkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden