sluit

Arno Schuitemaker

The Way You Sound Tonight

Meeslepend en intens: het werk van Arno Schuitemaker laat geen toeschouwer onberoerd.

Zijn werk is van een magische eenvoud, hij keert steeds terug naar de essentie: het lichaam, beweging, licht, muziek en geluid. In zijn nieuwe productie The Way You Sound Tonight creëert hij een ‘akoestische ballroom’. Vijf performers en hun pulserende beweging nemen het publiek – dat volledig omgeven door geluid ín de voorstelling zit – mee in eeuwigdurende cycli: ruimte, afstand en nabijheid, dag en nacht. Stomend en met onbegrensde energie bouwt The Way You Sound Tonight zich op tot een intuïtieve realiteit die radicaal is doorgevoerd. Het is een ervaring die je ondergaat als een trance, en dan nog een tijdje nagonst. The Way You Sound Tonight ging in wereldpremière tijdens Holland Festival 2018.

TWEE VOORSTELLINGEN OP ÉÉN AVOND 
Op vrijdag 8 februari is de voorstelling The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker maar liefst twee keer op ons podium te zien. De voorstelling om 20.30 uur is uitverkocht, voor de voorstelling om 21.30 uur zijn er nog kaarten verkrijgbaar.

OVER ARNO SCHUITEMAKER
Meeslepend en intens – de voorstellingen van Arno Schuitemaker zijn ware ervaringen. “Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid.” (VPRO). Arno Schuitemaker maakt sinds 2007 voorstellingen die tot ver over de landsgrenzen te zien zijn. Met al maar doorgaande beweging als vertrekpunt spreekt zijn werk over het leven en de tijd waarín we leven. tanz nam hem op als een van de veelbelovende choreografen in hun jaarboek van 2017 en het magazine Dance Europe noemden hem “een van de toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland”

arnoschuitemaker.com

 • Een schouwburg die transformeert tot discotheek en een loopje neemt met de amusementsindustrie, een voorstelling die de toeschouwer ondertussen elke nuance van een beweging laat ontdekken. Schuitemaker heeft content te pakken!
  Theaterkrant
 • Het is een werk voor theaterbezoekers die niet bang zijn voor een stevige kijkopdracht en houden van het intens volgen van de opbouw van een beweging tot een choreografie.
  NRC Handelsblad
 • Ook in de belichting is het cyclische briljant doorgevoerd; het gaat van schemer en dageraad naar een volle bak licht en omgekeerd.
  Trouw
 • Met zijn zelfbenoemde akoestische danszaal heeft de succesvolle choreograaf Arno Schuitemaker een stevig kader gecreeerd voor The way you sound tonight.
  Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?