sluit

Backbone & Alida Dors

Or Die Trying
#crossover
#hoeoverleefik
Language No Problem

Or Die Trying is een sociaal en politiek bewuste voorstelling met een stevige hiphopattitude, gefascineerd door avontuurlijke ontmoetingen tussen mensen en disciplines.

Hoe lang en hard moet je vechten om je dromen uit te laten komen? Hoe ver ben je bereid te gaan en is opgeven een optie? Or Die Trying is een zoektocht naar groei in het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie. Alida Dors creëert een persoonlijke, interdisciplinaire ‘dance chronicle’ waarin dans, film, performance en Thaiboksen elkaar aanvullen. We zien Thaikboksers en dansers in gevecht met hun grenzen. Ze vechten ervoor om beter te worden dan ze nu zijn. Is dat niet waar het leven om draait? “Become the best you, Or Die Trying.”

OVER ALIDA DORS 
Alida Dors (Amsterdam, 1977) danste al op jonge leeftijd bij verschillende breakdance crews, zoals Turn it Loose. Tijdens haar opleiding Fiscale Economie werd zij een veelgevraagde danseres, stond bij grote hiphop sterren als P. Diddy en Usher op het podium en besloot daarna zich volledig op choreografie te richten.

Sinds 2012 leidt Alida haar eigen dansgezelschap BackBone. Met BackBone ontwikkelt zij theatervoorstellingen en werk voor de publieke ruimte; daar waar de hiphop vandaan komt. Qua vorm zoekt zij net als de kunstvorm hiphop het interdisciplinaire op. Door avontuurlijke ontmoetingen met moderne dans, muziek, spoken word en video creëert zij haar eigen danstaal, haar eigen hiphop. Deze diversiteit en nieuwsgierigheid is ook terug te zien in de dansers van BackBone, waarin verschillende culturen en achtergronden samen komen.

backboneconnects.nl / #hoeoverleefik #crossover #languagenoproblem

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden