sluit

Theatergroep Bambie

Frou Frou
#crossover
#hoeoverleefik

Een oog- en oorstrelende voorstelling waarin Theatergroep Bambie livemuziek en spel verweeft. De bejaarde clown Frou Frou toont in het gelijknamige stuk het lichaam als de spiegel van de ziel.

Het fysieke theater van Bambie is beeldend en poëtisch, woest en choreografisch precies, geestig en ontroerend. Jochem Stavenuiter speelt in Frou Frou een bejaarde clown die filosofeert over het (circus-) bestaan. Twee cellisten roepen met hun muziek gedachten aan vroeger bij hem op: trucs die hij zich nog maar half herinnert, kunsten die hij nooit meer vertoont.

Amber Docters van Leeuwen en Pepijn Meeuws spelen in Frou Frou (eigen) cello-arrangementen van de mooiste muziek die zij kennen, waaronder Schnittkes Musica Nostalgia, Claire de Lune van Debussy en Oblivion van Astor Piazzola. Het melancholieke clownspersonage Frou Frou is gebaseerd op clowns uit Fellini-films, op de figuur die Jochem Stavenuiter speelde in de voorstelling Fellini van het Noord Nederlands Toneel, en op Harry Ikink, een illustere oude oom van Jochem met een dichterlijke inborst.

bambie.nu / #crossover #hoeoverleefik

 • Het is knap hoe Stavenuiter het verlies aan finesse van Frou Frou in zijn bewegingen legt. We zien dat die acts (...) ooit een tweede natuur voor hem waren, maar dat hij de precisie en souplesse is verloren.
   Theaterkrant
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden