sluit

Benja Bruining

Een leven

Acteur Benja Bruijning (bekend van de films Alles is familie, De bende van Oss en de serie Bellicher) gaat solo het toneel op, gewapend met een ontroerende tekst van Nick Payne, in regie van Olivier Diepenhorst. Een spannende en ontroerende toneelmonoloog, die boeit van de eerste tot de laatste seconde.

Een leven (‘A Life’) is een persoonlijk relaas waarin de Britse toneel- en scenarioschrijver Nick Payne ingaat op twee grote gebeurtenissen die zich kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. Benja werd er direct door gegrepen; ook in zijn leven viel het verlies van zijn vader samen met het zelf vader worden. Met toestemming van Payne vertaalde hij het stuk.

“Hoe dood en nieuw leven je plotseling in een nieuwe fase werpen, waar je tegelijkertijd wel én niet klaar voor bent, domweg omdat het nieuw is, dat vind ik prachtig verwoord in ‘A Life’. Een leven lang ben je een zoon en opeens wordt er iets anders van je verwacht.” – Benja Bruijning

In ‘Een leven’ is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. Het stuk is daarin zowel grillig als geraffineerd. Het ene moment heeft de verteller het over zijn zwangere vrouw, het volgende over zijn stervende vader. Zo maakt Payne invoelbaar hoe dicht de emoties bij elkaar liggen. Met zijn charisma, gevoel voor humor en ogenschijnlijke lichtvoetigheid neemt Benja je mee in dit boeiende verhaal.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?