sluit

Bertolf

Bluefinger

Bertolfs liefde voor muziek begon met bluegrass. De singer-songwriter en gitarist reisde naar Nashville om een oude droom waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden. Bluefinger werd de titel van zijn nieuwe plaat.

Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee.

In het gelijknamige theaterprogramma Bluefinger brengt hij zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen, in akoestische bluegrass-versies, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van de bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.

www.bertolf.nl

  • Geen andere Nederlandse singer-songwriter klinkt zoals hij: zo verzorgd, warmbloedig, achteloos, ‘retro’ en eigentijds tegelijk, zo mooi gezongen bovendien.
      de Volkskrant

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?