sluit

Black Sheep Can Fly

A Seat at the Table

De succesvolle theatervoorstelling A Seat at the Table gaat opnieuw de theaters in! Met nieuwe cast, bestaande uit theatermaker Saman Amini, actrice Quiah Shilue en acteurs Alwin Pulinckx en Anton de Bies.

In 2019 beleefde A Seat at the Table een succesvolle theatertournee met uitverkochte zalen. De voorstelling werd door het Nederlands Theater Festival uitgeroepen tot één van de tien beste producties van dat jaar, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs en bekroond met de Toneelschrijfprijs.

Strijd tegen alledaags racisme en uitsluiting

Vanaf 2022 brengt Black Sheep Can Fly deze actuele en urgente voorstelling terug in de theaters in de strijd tegen alledaags racisme en uitsluiting. De voorstelling is gebaseerd op eigen ervaringen met racisme. Ervaringen die soms zo absurd zijn, dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent.

Nieuwe cast in 2022

Theatermakers Saman Amini en Nima Mohaghegh maakten A Seat at the Table samen met acteurs en mede-makers Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol. In 2022 wordt Saman Amini op het toneel vergezeld door een nieuwe cast, bestaande uit actrice Quiah Shilue en acteurs Alwin Pulinckx en Anton de Bies.

Nagesprek 19 & 20 FEB

Na afloop van de voorstelling gaat Saman Amani (theatermaker en performer) in gesprek met het publiek op basis van wat zij hebben gezien in de voorstelling en hun ervaringen op het gebied van racisme. Met het nagesprek wil Black Sheep Can Fly het bewustzijn over onbewust racisme vergroten, het effect van racisme voelbaar maken en de noodzaak tot verandering onderstrepen.

Over Black Sheep Can Fly

Black Sheep Can Fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen met een menselijke en maatschappelijke urgentie die onderbelicht zijn in de kunst en cultuursector maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving. De artistieke leiding is in handen van theatermaker, muzikant en schrijver Saman Amini en filmregisseur, theatermaker en schrijver Nima Mohaghegh, Christine de Jager is verantwoordelijk voor de zakelijke leiding. Eerdere theaterproducties als Samenloop van Omstandigheden (2017), In het Hol van de Leeuw (2018) en hun korte film A KISS (2018) zijn nationaal en internationaal verschillende keren onderscheiden.

 • De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren
  NRC
 • Pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard
  De Volkskrant
 • A Seat at the Table neemt het publiek moeiteloos mee in een complex onderwerp maar verraadt de ernst van het thema nooit
   De Groene Amsterdammer
  • De spelers maken theater op zijn krachtigst en kwetsbaarst. Het levert uiterst urgent en belangrijk theater op
    Parool

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?