sluit

Bo Tarenskeen

Heidegger
#doordenkertje
#jongehonden
#mooiewoorden

Bo Tarenskeen houdt een monoloog over het definiëren van het ondefinieerbare. Over het verlangen te worden gedragen door wat we in de lucht houden, al vallend het vallen bestuderend.

Martin Heidegger was een van de belangrijkste filosofen van de twintigste eeuw. Inspirator van Sartre, minnaar van Arendt, maar ook een bewonderaar van Hitler. Hoe valt Heideggers geloof in het fascisme te rijmen met zijn invloedrijke inzicht in wat ons verbindt? Bo Tarenskeen speelt in een door hemzelf geschreven monoloog, over het definiëren van het ondefinieerbare.

“Uiteindelijk brengt pas de teruggang in de geschiedenis ons in de buurt van wat tegenwoordig eigenlijk gebeurt.” HEIDEGGER, VOM WESEN DER WAHRHEIT

INTERVIEW MET BO TARENSKEEN IN DE VOLKSKRANT
De Volkskrant heeft Bo Tarenskeen uitgebreid geïnterviewd over Heidegger. Tarenskeen vertelt onder andere over de dagboeken van Heidegger, die hij las ter voorbereiding op zijn voorstelling: “Ik wist natuurlijk dat hij nazi was, en als dramatisch personage maakt dat hem juist interessant, het geeft hem reliëf. Maar toch was het schokkend te lezen hoe hij schrijft over ‘de Joodse samenzwering.” Lees hier het volledige interview.

theaterbureaudemannen.nl / #jongehonden #doordenkertje #mooiewoorden

  • Prachtig solotheater over het kwaad van Heidegger
    NRC
  • Hoogstpersoonlijke montage van doorleefde beelden en ideeën.
    Theaterkrant
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden