sluit

Booi Kluiving & Feikes Huis & Theater aan de Rijn

SatisFactory

SatisFactory is een voorstelling over het fenomeen Autonomous Sensory Meridian Response. Mensen die er gevoelig voor zijn krijgen van specifieke geluiden een tintelend gevoel op hun achterhoofd of zelfs een geluksgevoel. In SatisFactory willen drie ASMR-artists meer volgers.

Ze besluiten zich op te geven voor een stoomcursus die hen omtovert van compleet onbekende content creators tot wereldberoemde influencers. Al snel blijkt dat hoe sensationeler ze zijn, hoe meer volgers ze krijgen. Langzaam gaan ze kapot aan de content die ze zelf creëren. Een voorstelling van Booi Kluiving, die theater maakt over digitale (sub)culturen.

Internet staat vol met video’s waarop ASMR-artists je fluisterend toespreken, hun haar borstelen of tikken met hun vingers. ASMRtists vechten continu tegen het stigma dat hun werk verhulde softporno is. In hoeverre zijn ze zelf verantwoordelijk voor de giftige cultuur die er rond ASMR is ontstaan en in hoeverre ligt het aan de algoritmes?

Ontdek de toekomst van theater | 5 voorstellingen voor € 50,00

Dit jaar zijn we een pilot gestart met de strippenkaart voor nieuwe makers. Ontdek de toekomst van theater en laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut als maker maken én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn. Dit seizoen 2022-2023 heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je mag de voorstellingen zelf kiezen uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen in 2022-2023, waaronder deze voorstelling. Meer info & kopen: lux-nijmegen.nl/toekomsttheater.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?