sluit

&Brakema Producties

Isotopia

Isotopia is liefdevol en indringend sciencefictiontheater, dat bijna ongemerkt steeds meer over de hedendaagse wereld lijkt te gaan, waarin dans en theater worden gecombineerd. Regisseur Liliane Brakema zet in haar werk een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst.

In Isotopia (een samentrekking van isolatie en utopia) wordt een nieuwe, ideale wereld geschapen, waar iedereen gelijk is. Het project begint als een droom, maar ontwikkelt zich gaandeweg tot een angstaanjagende en beklemmende omgeving. Bas en Valerie raken langzaam verstrikt in een systeem dat zij zelf in stand houden. In tekst, beeld en beweging delen ze hun herinneringen aan de gruwelen met het publiek. Maar vertellen ze wel alles?

Over Liliane Brakema

Regisseur Liliane Brakema zet in haar werk een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst. Met een wisselend team van mensen produceert zij met haar Stichting &Brakema (voorheen: Firma Ducks) voorstellingen. Daarnaast doet &Brakema onderzoek naar de combinatie van repertoire tekst met een fysieke bewegingstaal. Soms zelfstandig, soms in coproductie met het Noord Nederlands Toneel of Het Zuidelijk Toneel.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?