sluit

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal

Hotel Victoria

Reizende muzikanten zijn een soort zeelieden, met het hotel als baken. Er zijn tijden in het leven van bandoneonist Carel Kraayenhof en meesterpianist Juan Pablo Dobal dat zij uit de koffer leven.

 

Hoeveel avonden eindigen zij na een concert niet in de hotelbar, waar Carel zijn instrument weer uit de koffer haalt en Juan de oude vleugel openslaat.
In Hotel Victoria vertellen de twee rasmuzikanten over hun reizen en brengen ze met oude en nieuwe composities een programma vol prachtige Argentijnse folkloremuziek. Dit theaterconcert en het album danken hun naam aan de tango ‘Hotel Victoria’ (1906) van pianist Feliciano Latasa, geïnspireerd op het fameuze Gran Hotel Victoria in Buenos Aires, dat aan de vooravond van de grote tangorage een geliefde ontmoetingsplaats was voor musici en artiesten.

Carel over Hotel Victoria:
“Er zitten mooie kanten aan dat reizen, maar mensen realiseren zich vaak niet dat het leven van een muzikant voor tachtig procent bestaat uit reizen en repeteren. We trekken van stad naar stad. Ik vind ons vaak een soort zeelieden. Het echte concert is maar een klein deel, precies dat deel dat voor het publiek een avondje uit is. Voor muzikanten is het een rare combinatie van passie, werk en hobby, dat artiestenleven. Het hotel is in die tijd hun tweede thuis.”

www.carelkraayenhof.nl

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden