sluit

Caro Dercx | Frascati Producties

Emma Watson - The Play

In Emma Watson – The Play zet Caro Derkx haar zoektocht naar identiteit voort. Samen met actrice Nora El Koussour (bekend van o.a. de tv-serie ‘Mocro Maffia’) kruipt ze in de huid van Emma Watson, bekend van haar rol als Hermelien Griffel in de acht Harry Potter-films, en gaat ze de dialoog aan met deze Britse actrice, activiste en feministe.

“Een intrigerend spiegelpaleis. (…) De voorstelling laat mooi zien hoe idealisme als olievlek kan werken.” – NRC Handelsblad

Zo ontstaat een filmische voorstelling over de kracht van rolmodellen, nieuwe helden en andere mogelijkheden. Want stel dat verandering begint doordat we anders durven te denken. Stel we zouden het lef hebben de wereld te vormen naar onze idealen. Stel dat idealisme begint in het theater. Dan is dit die zeldzame kans om te ontsnappen aan alles wat we zo goed dachten te kennen.

 • Een precies opgebouwde voorstelling over het activisme van de Engelse actrice. Caro Derkx en Nora El Koussour kruipen beangstigend goed in de huid van Watson en door haar geïnterviewde schrijvers als de Amerikaanse feminist Rebecca Solnit.
   De Volkskrant
  • Millennials zijn opgegroeid met haar: Emma Watson, Hermelien uit de Harry Potter-filmreeks, een feministische, Britse boekenwurm. Zo ook Caro Derkx. (…) Haar gezonde of ongezonde obsessie met Watson bleek iets vruchtbaars.
    Het Parool

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?