sluit

Cecilia Moisio

PINK PORTAL
Language No Problem

PINK PORTAL is de volgende stap in de lijn van feministische vrouwenvoorstellingen van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio. Een informatieve, grappige maar ook emotionele dansvoorstelling over het lichaam van de vrouw – van haar eerste menstruatie tot haar overgang.

Een ode aan waar wij allemaal ooit begonnen zijn. Samen met een cast van vrouwen van verschillende leeftijden wordt er gereflecteerd op eeuwenlange controle, kritiek, beknibbeling, beschaming en censuur. Het project is ontworpen om taboes rondom het vrouwenlichaam en de vrouwelijke seksualiteit te doorbreken. PINK PORTAL is een statement over hoe er anno 2022 naar het vrouwenlichaam wordt gekeken en waar de vrouw zich nu bevindt binnen de samenleving.

Ontdek de toekomst van theater | 5 voorstellingen voor € 50,00

Dit jaar zijn we een pilot gestart met de strippenkaart voor nieuwe makers. Ontdek de toekomst van theater en laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut als maker maken én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn. Dit seizoen 2022-2023 heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je mag de voorstellingen zelf kiezen uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen in 2022-2023, waaronder deze voorstelling. Meer info & kopen: lux-nijmegen.nl/toekomsttheater.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?