sluit

Cello Octet Amsterdam Laatste kaarten

Sgt. Pepper's Lonely Cello Band

Cello Octet Amsterdam is een avontuurlijk collectief van acht cellisten dat inmiddels een begrip is geworden in de hedendaagse internationale muziekwereld. In dit concert wagen ze zich aan een arrangement van de meest invloedrijke popplaat aller tijden; ‘Sgt. Pepper’s’ van The Beatles.

“Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble tien jaar te laat ontdekt.” – Arvo Pärt na de première van zijn eerste stuk voor het Octet.

Op ‘Sgt. Pepper’s’ werden in 1967 alle pop- en rockwetten verbroken, geen losse nummers meer maar een totaalconcept, een album waarop ze in de studio ongekende experimenten loslieten, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren.

Hoe ga je ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ of ‘A Day in the Life’ laten klinken op acht cello’s? Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest, die ook nog alles weet van pop en rock kan aangaan. Eigenlijk is er maar een persoon om dit aan toe te vertrouwen: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en popzanger David Dramm. De iconische songs – nog altijd grensverleggend én aanstekelijk – klinken als nooit tevoren.

Het podiumbeeld

Het podiumbeeld maakt de opwinding voelbaar die ‘Sgt. Pepper’s’ in de kunstwereld teweegbracht. Psychedelisch design, popart en Indiase motieven vormen het natuurlijke decor voor het iconische album, maar weerspiegelen ook de tijdgeest. Met vormgeving en projecties wordt een omgeving geschapen die het Octet neerzet als een revolutionaire cello-band.

Sgt. Pepper’s Lonely Cello band is een project van de Cello Biennale Amsterdam en Cello Octet Amsterdam.

 • Sgt. Pepper’s is geen popplaat maar eerder een ontploft laboratorium waarbij een gloednieuw muzikaal universum is ontstaan.
   David Dramm, arrangeur
  • Je weet niet wat je hoort... Cello’s? Beatles? Het collectief geheugen wordt opgeschud!
    Sanne Bijker, celliste

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?