sluit

Cherish Menzo | Frascati Producties | GRIP i.s.m. De Coproducers

DARKMATTER

Stereotypen worden bij Cherish Menzo op de kop gezet”, schreef NRC Handelsblad over de Nederlandse danser en choreograaf. Cherish Menzo creëert in haar werk een universum waarin het zwarte lichaam centraal staat. Ze meandert tussen de nostalgie van de jaren 90 en 00 (hiphop, rapteksten, sci-fi, manga) en een speculatieve toekomst.

Samen met Camilo Mejía Cortés zet ze in DARKMATTER met krachtige danstaal een futuristisch universum neer, waarin het lichaam bevrijd wordt van vastgeroeste vooroordelen. Cherish Menzo baseert haar lichaamstaal op de uit de hiphop afkomstige remix-techniek chopped and screwed en put inspiratie uit het posthumanisme en vooral het afrofuturisme. Deze stroming richt zich op een toekomst waarin zwarte mensen in een hyper-technische en gedekoloniseerde wereld leven, sterker nog; het verbeeldt een toekomst waarin kolonisatie nooit heeft bestaan. Afrofuturisme vermengt toekomst met traditie, technologie met eeuwenoude Afrikaanse mythologie en fantasie met realiteit.

 • Krachtige dans in een futuristisch universum.
   Ankeiler
  • Stereotypen worden bij danser en choreograaf Cherish Menzo op de kop gezet.
    NRC Handelsblad
   • Componist Michael Nunes maakt een schitterende soundscape, dreigend en heftig. En zo is de hele performance van Menzo: op de grens van dreiging en verleiding, van vervreemding en verleidelijkheid.
     Theaterkrant over ‘JEZEBEL

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?