sluit

Cie. Perelman

Mond

De voorstelling Mond van Cie. Perelman gaat over de kracht van taal. Niet eerder was de discussie over taal zo aanwezig in onze samenleving als nu. Wat mag je wel zeggen? En wat absoluut niet?

In deze voorstelling nemen ‘de Perelmannen’ je mee langs de hoogte- en dieptepunten in onze taalgeschiedenis. Persoonlijk en met veel humor. Verwacht onverwachte overpeinzingen en theater uit het leven gegrepen.

OVER COMPAGNIE PERELMAN
Compagnie Perelman maakt komische voorstellingen rond filosofische- en wetenschappelijke thema’s. Reflectief, maar nooit onderwijzend. Op het snijvlak tussen fictie en realiteit. Mond is het tweede deel uit de ‘Nu Trilogie’, waarbij ze hun pijlen richten op de mens van nu. Het eerste deel, Buik, was vorig seizoen bij ons te zien.

VRIJDAG 29 MEI = TAALDAG
Op vrijdag 29 mei benadrukken we de kracht van taal tijdens de Taaldag. Wat zijn de effecten van taal en wat doet het met ons als we elkaars taal niet spreken? Kunnen we taal loskoppelen van emotie en cultuur? We beginnen met de persoonlijke en humoristische voorstelling Mond van Compagnie Perelman. Deze voorstelling neemt je mee langs de hoogte- en dieptepunten in onze taalgeschiedenis. Daarna mag je proberen te ontsnappen uit de Escape Room over taal. Wat mag je wel en wat juist niet zeggen? Na een dinerpauze geeft een expert op het gebied van taal een verdiepende lezing over wat taal met ons doet. We sluiten de dag af met de theatrale solo-performance Language van Vanja Rukavina en Het Nationale Theater. Hierin zien we taal als brug tussen culturen, maar vooral ook als barrière.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden