sluit

Circus Treurdier

BAAAAA

Circus Treurdier is terug in het theater met BAAAAAA, een voorstelling over blaten. Een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld.

“Bent u ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Of bent u juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Dan is BAAAAAA iets voor u!”

De extreem bescheiden hoofdpersoon Guido van Veen is zijn hele leven al een achtergrondfiguur. Hij voelt zich niet geroepen om te roepen en blijft liever zwijgzaam aan de zijlijn staan. Guido wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Zoals de zeer aanwezige John, die zichzelf graag hoort praten, over ieder onderwerp een uitgesproken mening heeft en daarmee vrouwen en mannen om zijn vinger windt. En nu heeft ‘ie ook nog eens een roman uit z’n mouw geschud. Dit alles tot grote ergernis van de stille Guido die John enkel een grote hoop gebakken lucht vindt. Overtuigd van zijn eigen timide houding wacht Guido op de dag wanneer zijn bescheidenheid beloond zal worden. Lukt het Guido om zijn aartsrivaal af te troeven en er met de vrouw van zijn leven vandoor te gaan?

BAAAAAA is een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld.  Over blaaskaken en binnenvetters, roeptoeters en muurbloempjes. Met een goedgebekt koor, praatgrage personages en een buitengewoon moeizame manier van communiceren.

Over Circus Treurdier

Circus Treurdier is een Amsterdams makers-collectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt. Het gezelschap staat voor absurd, filosofisch en muzikaal theater (of film) met een maatschappijkritische ondertoon en een flinke dosis (bittere) humor. Circus Treurdier heeft naam weten te maken met eigenzinnige muziektheaterproducties zoals Night of the Problems en Het Verhaal van Erica Speen (een remake) en met de VPRO televisieserie ‘TreurTeeVee’. ‘TreurTeeVee 2’ werd tweemaal genomineerd voor een Gouden Kalf (2020).

Over de makers

Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen slaan opnieuw de handen ineen voor een verse muziektheatertekst, inclusief nieuwe songs. Het muzikale acteursensemble bestaat uit Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen en Sophie Höppener en wordt aangevuld met stagiaires Eefje Paddenburg, June Yanez en Sam van Hulst. De cast vormt tevens een zeskoppig koor. Decor wordt, zoals altijd bij de Treurdieren, ontworpen door Janne Sterke. Muzikale leiding is ditmaal in handen van Arthur Wagenaar (Susies Haarlok) en de eindregie wordt verzorgd door Orkater-coryfee Titus Tiel Groenestege.

  • ‘Circus Treurdier is een van de leukste en interessantste nieuwe waarden in het theaterlandschap. Nergens mee te vergelijken is dit malle muziektheaterclubje, dat volstrekt originele werelden tevoorschijn tovert uit een onwaarschijnlijke mix van dolkomisch absurdisme, muzikale weemoed en puntige maatschappijkritiek”
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?