sluit

CLUB GEWALT

Life, oh Life - a lifestyle opera
#crossover
#hoeoverleefik

CLUB GEWALT is vastgelopen in een giftige mix van ecologisch trauma, kapitalisme-moeheid en millennial-stress en ‘there is no fucking way out’. Dus gaat CLUB GEWALT de sauna in.

Des’ree zei het al: “Life, oh life, oh life, oh life, doo, doot doot doo.” De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren, en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee? Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram?

In een lifestyle opera probeert CLUB GEWALT het ultieme nirvana te bereiken met de dingen om hen heen. Mindfulness, maar dan met spullen. CLUB GEWALT wordt een met zijn Rituals douchegel, Fairphone, pannenkoekenplant, vintage koffietafeltje, Harari boekencollectie en ge-recyclede Freitag rugzak. In een wellnesscenter bezingt CLUB GEWALT zijn eigendommen tot mantra’s, om zo de hiërarchie tussen zichzelf en de dingen op te heffen. Want Life, oh Life.

INTERVIEW MET CLUB GEWALT
“Club Gewalt: een zevental professionele braniemakers, maar ook – en daar zit hem de kneep – zeer vakkundige muziektheatermakers,” schrijft de Volkskrant. De krant schreef een artikel over de geschiedenis en het voortbestaan van Club Gewalt. Lees het artikel hier!

OVER CLUB GEWALT
CLUB GEWALT is een muziektheatercollectief uit Rotterdam, bestaande uit 7 performers. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s.

Life, oh Life is een productie van CLUB GEWALT in coproductie met de Coproducers en Operadagen Rotterdam en mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, BNG Bank Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Norma fonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.

clubgewalt.nl / #crossover #hoeoverleefik

 • De lijst van spullen lijkt soms totaal willekeurig gekozen, maar er zit wel degelijk een dramaturgisch verloop in de voorstelling, zowel muzikaal als inhoudelijk. (...) Langzaam maar zeker raken we als publiek bedolven onder de hoeveelheid spullen. Net als tijdens een verhuizing doet de voorstelling je beseffen met hoe ongelofelijk veel spullen de gemiddelde westerling zich omringt.
   Theaterkrant
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

  Ja, graag!

  jouw voorkeur

  Aanmelden