sluit

Coal Harbour

FEEDFORWARD

Feedforward is het nieuwe project van het Rotterdamse Coal Harbour. Het moderne muzikale sprookje, dat tijdens de concerten wordt verteld aan de hand van geanimeerde visuals, gaat in op de consequenties van het eindeloos nastreven van groei.

Componist en pianist Robert Koemans schreef voor het project een twaalfdelige instrumentale suite die in het voorjaar van 2022 als multidisciplinaire voorstelling op de planken komt. Het verhaal wordt tijdens het concert verbeeld door animaties van collectief “Knetterijs” (o.a. New York Times, Washington Post) met medewerking van Tsjisse Talsma en Sarah Pannekoek. Voor het jaar 2022 staat een landelijke tournee op het programma. Feedforward is tot stand gekomen in samenwerking met Jazz International Rotterdam. Het album zal in april verschijnen bij Zennez Records.

Coal Harbour

Coal Harbour is een eigenzinnig Rotterdams collectief dat het experiment niet schuwt. Met filmische composities en schurende improvisaties vervagen zij de grenzen tussen jazz en klassieke muziek. Een klein orkest met de intimiteit van een kamermuziekensemble. Na hun succesvolle debuut Jolt (2018) maakt Coal Harbour met Feedforward voor het eerst een project waarbij beeld en muziek samensmelten.

Feedforward wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad, Gemeente Rotterdam, Fonds 21 en Jazz International Rotterdam.

 • Verschillende muzikale elementen die naadloos in elkaar passen. Een spel van kleuren
  Jazzism
 • Één grote verrassing die het grasland van de muziek afgraast. Ongevoelig voor het knagen der tijd
   Jazznu.com
  Attend

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?