sluit

Connor Schumacher

Funny Soft Happy & The Opposite
Language No Problem

In Funny Soft Happy & The Opposite van choreograaf Connor Schumacher ervaar je het leven als een jazzmusicaldanservaring. Zes dansers demonstreren een high-intensity training voor lichaam en geest, waarmee je een uithoudingsvermogen voor het leven opbouwt.

Want dat hebben we hard nodig in deze wereld die steeds sneller draait en waarin waarden als zorg, compassie en luisteren naar elkaar onder druk staan. Hoe verhouden wij ons als individuen tot elkaar in zo’n wereld? Of tot de groep? Met dank aan Bob Fosse-musicals, neurowetenschap en work-outvideo’s uit de jaren ’80, bieden zes uiteenlopende dansers je een glimp van hoe het leven zou kunnen zijn. De ultieme fantasie wordt werkelijkheid in dit dansdrieluik Funny, Soft, Happy & The Opposite: het leven als een interactieve jazzmusicaldanservaring. Als je het leven serieus neemt, dan is dit de generale repetitie.

CONNOR SCHUMACHER
Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In 2018-2019 toert hij met zijn avondvullende voorstelling THREESOME langs de Nederlandse theaters.

“Connor is ongelooflijk slim en origineel. Dat afwijkende trekt me. Hij toont een wereld van extremen waarin uitersten samenkomen, kan goed samenwerken en durft politiek te zijn.” – Krisztina de Châtel

CONNOR SCHUMACHER WINT PRIJS VAN DE NEDERLANDSE DANSDAGEN 2019
De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent dat (nog) geen structurele subsidie ontvangt. De genomineerden worden door professionals uit het dansveld aangedragen. Schumacher was in 2017 al genomineerd voor deze prijs en is dit jaar de winnaar. “De voorstellingen zijn spannend, zoeken interactie en tonen de menselijke maat, waarin de diepe connectie leidend is”, schrijft de jury over zijn werk. “Deze maker weet als geen ander het publiek met een andere bril te laten kijken naar dans en laat het publiek doorvoelen wat dans kan betekenen.” Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden om een nieuwe productie te maken, die op de Nederlandse Dansdagen 2020 in première gaat.

dansateliers.nl / #jongehonden #crossover #hoeoverleefik #languagenoproblem

 • Schumacher (zelf optredend als geestige ceremoniemeester) reanimeert de opzwepende aerobicsmotoriek uit jarentachtigworkouts tot een hilarische, opgewekte conditietraining.
  de Volkskrant
 • In een hyperpenetrante aerobics-les representeert choreograaf Conner Schumacher het tempo en de kunstmatigheid van ons bestaan. (...) Funny Soft Happy & The Opposite staat bol van de referenties, ook uit de popmuziek, film en grafische vormgeving.
   Theaterkrant
  • Als het gaat om een gestileerde esthetiek en geestige energie, stelt Connor Schumacher nooit teleur. Funny Soft Happy & The Opposite houdt het midden tussen een live tutorial en een TV-show, een kleurrijke trip, een talentenjacht, een zelfhulpadvertentie en een eredienst met verborgen regels.
    Movement Exposed
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?