sluit

Connor Schumacher

Pilot PC
Language No Problem

Hoe kunnen we oefenen om actief te bewegen binnen onze cultuur? Hoe veranderen we gedrag in onze samenleving? Doe mee tijdens de ‘immersive experience’ Pilot PC.

Connor Schumacher is terug in het theater en nodigt je uit om te bewegen en te samen te bouwen aan een dynamische fysieke cultuur. Wat kun je verwachten? Muziek (van opera tot techno), licht, video, beweging, hard werken en nadenken. Dit worden de instrumenten die ons verbinden. Stapje voor stapje creëren we een nieuwe versie van onze wereld. We moeten alleen nog een beetje oefenen.

Pilot PC is een sci-(non)-fictie onderzoek over wat we nodig hebben om in 2020 op veilige afstand te reflecteren en te bewegen. Met Schumacher’s alter ego The Fool betreed je een immersieve ruimte waarin iedereen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, meebouwt aan de vaardigheden voor een nieuwe Physical Culture.

A rave session – it’s nothing without you!

Pilot PC is een rave space
De ruimte gaat bewegen.
En wij gaan dansen.

Het wordt:
complex / luid
moeilijk / energiek
reflectief / veranderend
sociaal / betrokken / op gezonde afstand

Je mag je eigen keuzes maken.
Tegelijkertijd kan je bijna niet anders dan in beweging komen
Alles is ontworpen om je je lichaam te doen voelen.
En het wordt intensief.

Pilot PC is bloedserieus, maar je zal je ook vermaken.
Je krijgt de ruimte om te oefenen en je lichaam opnieuw te ontdekken.
Dans als de volhardende en veerkrachtige reminder van wat goed is voor lichaam en geest.
De zoektocht hoe mens te zijn gaat gewoon door.

Het leven is geen grap, dus we kunnen er maar beter voor gaan.
En op welke plek kun je nu beter oefenen om mens te zijn dan in een rave.
Gebruik dit ongewone dansfeest als je wilt en ook als je het nodig hebt.

OVER CONNOR SCHUMACHER
Connor Schumacher is danskunstenaar en artistiek leider van Stichting ARK, waarmee hij raves, movement classes en voorstellingen produceert, met als doel om mensen in beweging te zetten. Het is zijn diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen. Je kunt Connor kennen van zijn voorstelling Funny Soft Happy & The Opposite, waarmee hij in seizoen 2019-2020 de Nederlandse theaters op zijn kop zette. Ook maakte hij de voorstellingen Threesome (2019), OK Future (2017), The Fool (2018) en Boy Oh Boy (2012).

 • 'Kun je in anderhalf uur samenballen wat normaal de hele nacht mag doorgaan? (...) Het lukt Schumacher, omdat hij zijn werk vanuit een ontvankelijke houding slim opbouwt, zijn publiek op uitnodigende wijze dirigeert, en de juiste muziek op het juiste moment inzet – en okee, en ook omdat zo’n nacht dansen op een rare manier de tijd lijkt op te vouwen.'
   Theaterkrant
  • 'In een wereld waarin de clubs sinds maart zijn gesloten, voelt Pilot PC bijna als een politiek statement, die het publiek een zeldzame vlucht biedt naar één van de weinige ruimtes waar dansen/raven - op gezonde afstand - op dit moment mogelijk is.'
    Movement Exposed

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?