sluit

Connor Schumacher

Threesome
#jongehonden

Connor Schumacher is een jonge choreograaf uit Rotterdam en stond eerder bij ons op het podium tijdens het Moving Futures festival.

Threesome is een totaal-ervaring van choreograaf Connor Schumacher waarin het publiek wordt ondergedompeld in zijn wereld als maker. In Threesome brengt hij zijn successtuk Exhibition uit Krisztina de Chatel’s Keuze 2, zijn, voor Conny Janssen Danst ontwikkelde trio Asset, Liability & Equity en de performance The fool plays with himself samen in één programma.

EXHIBITION
Exhibition is een tentoonstelling van hoogtepunten uit de persoonlijke levens van de twee performers. Zij halen hun inspiratie uit verschillende contexten waarin één element centraal staat: relaties. Hardcore en in your face; de wereld zoals hij is. Een co-productie van De Châtel sur Place en Dansateliers, ontwikkeld voor Krisztina’s Keuze 2.

ASSET, LIABILITY & EQUITY
Connor Schumacher weet als geen ander het persoonlijke met het politieke te vermengen en het theatrale met het transparante. In Asset, Liability, Equity transformeert hij eigendom, schuld en vermogen – drie elementen van de balansvergelijking in accounting – tot een gewelddadig machtsspel. In zijn eigenzinnige, performatieve stijl schuwt hij invloeden uit jazz en musical niet, met absurde, humoristische en schurende scènes als resultaat.

THE FOOL PLAYS WITH HIMSELF
The Fool welcomes you! The Fool (de dwaas) is het alter ego van Connor Schumacher, een personage dat vrijuit reageert op elke situatie waarin hij zich bevindt. Hij duikt in het archief van het menselijk lichaam, reflecteert hardop, schuwt humor niet en neemt je mee in zijn – en tegelijkertijd jouw eigen – lichaam en geest.  Geef hem je vinger  – hij neemt je hand

OVER CONNOR SCHUMACHER
Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York.Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) ism Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.
In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

dansateliers.nl / #jongehonden

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden