sluit

Corrie van Binsbergen & Auke Hulst

Een Groter Gebeuren
#aanboduithetoosten

Gitarist, componist en bandleider Corrie van Binsbergen gaat weer een samenwerking aan met een literaire collega: Auke Hulst. Ze schreven een hedendaagse versie van het apocalyptische verhaal Een Groter Gebeuren van Belcampo.

Ze lieten zich inspireren tot een hedendaagse apocalyps, een verhaal over klimaatverandering, het eind der tijden en dat wat blijft: de liefde. Terwijl Hulst zijn verhalen live voordraagt, creëert Van Binsbergen samen met haar band de soundtrack; zo ontstaat een film voor je oren. Vlijmscherp en ontroerend literair muziektheater dat diep doordringt in de grote morele en politieke vragen van onze tijd.

“Bericht aan de mensheid: u heeft uw kans gehad. U heeft uw kans vergooid. Uw wereld staat in brand en u woekert als onkruid. We verzoeken u vriendelijk mee te werken aan de ontruiming van uw leefgebied. Dit verzoek is eenmalig. Wij herhalen: eenmalig. De ontruiming is vastgesteld zondag 22 december 2019.”

Bovenstaand bericht bereikt simultaan alle mailboxen, alle televisie- en radiostations en alle mobiele telefoons ter wereld, in alle denkbare talen. Stel je eens voor dat jou dit overkomt. Wat zou jíj doen? Paniekeren? Feestvieren tot het bittere einde? Ook de verteller van Een Groter Gebeuren krijgt deze mededeling. Met zijn grote (ex)liefde gaat hij op een road trip naar het hoge noorden, om een laatste wens van beiden in vervulling te laten gaan: het Noorderlicht zien en horen. Ze sluiten zich hiermee in de kleine wereld van hun auto af van de buitenwereld en creëren zo een eigen ‘binnenwereld’. Deze tegenstelling van buiten- en binnenwereld komt tot uiting door grote tegenstellingen in de muziek, die wordt uitgevoerd door een speciaal door Van Binsbergen samengesteld ensemble. Een spannende mix van Americana, hedendaagse klanken, electronica en zompige jazz.

INTERVIEWS MET VAN BINSBERGEN EN HULST
Lees hier een interview van De Leeuwarder Courant met Van Binsbergen en Hulst over hun samenwerking voor Een Groter Gebeuren. Ook NPO Radio 1 interviewde hen tijdens een repetitie, dat is hier terug te luisteren.

CORRIE VAN BINSBERGEN
Corrie van Binsbergen heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld in combineren van literatuur en muziek tot een unieke vorm van muziektheater. Strekking: verhalen worden live gelezen door de auteur en tegelijkertijd ontrolt zich een muzikaal scenario, geschreven op de verhalen; als ‘een film voor je oren’. Na het succesvolle Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol met Dimitri Verhulst is het nu tijd voor Een Groter Gebeuren.

AUKE HULST
Auke Hulst schreef bekroonde romans en reisboeken, waaronder Kinderen van het Ruige Land, Slaap zacht, Johnny Idaho, En ik herinner me Titus Broederland en Motel Songs. Daarnaast is hij actief als songschrijver en muzikant, zowel solo als met de band De Meisjes. In juni 2018 won Auke Hulst met Motel Songs de Bob den Uyl Prijs 2018 voor het beste journalistieke reisboek.

corrievanbinsbergen.com / #topcast #crossover #mooiewoorden #aanboduithetoosten #jazz

 • Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is uniek als spil in de Nederlands muziekscene.
   Het Parool
  • De combinatie Hulst en Van Binsbergen is sterk. De secure, extreem serieuze schrijfstijl van Hulst (...) sluit aan bij Van Binsbergens ingetogen, doorwrochte jazzstijl waarin écht freaken nauwelijks voorkomt.
   NRC
  • Dat wat op papier was beloofd, werd op het podium voor een volle zaal meer dan waar gemaakt.
    Dagblad van het Noorden
   Attend

   De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?