sluit

Corrie van Binsbergen & Auke Hulst

Een Groter Gebeuren
#aanboduithetoosten
#crossover
#jazz
#mooiewoorden
#topcast

Een vlijmscherp en ontroerend literair muziektheater dat diep doordringt in de grote morele en politieke vragen van onze tijd. Een Groter Gebeuren is geïnspireerd op Het Grote Gebeuren, een apocalyptisch verhaal van Belcampo.

“Bericht aan de mensheid: u heeft uw kans gehad. U heeft uw kans vergooid. Uw wereld staat in brand en u woekert als onkruid. We verzoeken u vriendelijk mee te werken aan de ontruiming van uw leefgebied. Dit verzoek is eenmalig. Wij herhalen: eenmalig. De ontruiming is vastgesteld zondag 22 december 2019.”

Corrie van Binsbergen gaat wederom een samenwerking aan met een literaire collega. Auke Hulst en Van Binsbergen schreven een hedendaagse versie van het gelijknamige apocalyptische verhaal van Belcampo. Het resultaat is een vlijmscherp en ontroerend literair muziektheater dat diep doordringt in de grote morele en politieke vragen van onze tijd. Terwijl Hulst zijn verhalen live voordraagt, creëert Van Binsbergen samen met haar band de soundtrack; zo ontstaat een film voor je oren.

CORRIE VAN BINSBERGEN
Corrie van Binsbergen heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld in combineren van literatuur en muziek tot een unieke vorm van muziektheater. Strekking: verhalen worden live gelezen door de auteur en tegelijkertijd ontrolt zich een muzikaal scenario, geschreven op de verhalen; als ‘een film voor je oren’. Na het succesvolle Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol met Dimitri Verhulst is het nu tijd voor Een groter gebeuren.

AUKE HULST
Auke Hulst schreef bekroonde romans en reisboeken, waaronder Kinderen van het Ruige Land, Slaap zacht, Johnny Idaho, En ik herinner me Titus Broederland en Motel Songs. Daarnaast is hij actief als songschrijver en muzikant, zowel solo als met de band De Meisjes. In juni 2018 won Auke Hulst met Motel Songs de Bob den Uyl Prijs 2018 voor het beste journalistieke reisboek.

corrievanbinsbergen.com / #topcast #crossover #mooiewoorden #aanboduithetoosten #jazz

  • Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is uniek als spil in de Nederlands muziekscene.
    Het Parool
Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden