sluit

Corrie van Binsbergen & Frédérique Spigt

Stukjes
#aanboduithetoosten

Met persoonlijke anekdotes, poëzie, filmpjes en filosofische beschouwingen nemen gitariste en componiste Corrie van Binsbergen en zangeres en actrice Frédérique Spigt je in Stukjes mee naar hun associatieve gedachtenwereld. “Het was tijd voor iets Moois en Onontkoombaars” aldus de makers zelf.

Ondersteund door de jonge muzikale talenten Mark Nieuwenhuis en Tijmen Veelenturf wordt Stukjes een veelkleurige voorstelling over de zin en onzin van het bestaan. Een heerlijke avond om uit de beslommeringen van alledag te stappen en de wereld door een andere bril te zien.

Stukjes heeft een ander karakter dan de liedjesvoorstellingen die we van Frédérique Spigt kennen. In sappige, autobiografische verhalen en anekdotes schildert ze haar leven. Spigt brengt tevens haar eerste dichtbundel Misantroop uit, met prachtige tekeningen van eigen hand. Een nieuwe stap in haar carrière. Diverse gedichten afkomstig uit deze nieuwe bundel worden in de verhaallijn verwerkt. Uit Stukjes komt een bewogen persoon tevoorschijn, die begaan is met de wereld, de schoonheid van het dierenrijk, de liefde in al haar facetten, kortom het leven.

Frédérique Spigt over Corrie van Binsbergen: “Er is maar één Bins, zij kantelt de rots waardoor het licht schijnt op de donkere zijde.”
Corrie van Binsbergen over Frédérique Spigt: “Wijd open, onvoorwaardelijk en trouw, gedreven, een ridder met open vizier.”

REACTIES VAN BEZOEKERS
“Ontroerende momenten worden afgewisseld met humor, maar het is vooral het intieme karakter en de puurheid die ons raakt. Wat ons betreft een absolute aanrader.
“En wat een muziek. Net zo spiegelend, verspringend, wisselend, met fantastische muzikanten.”

STUKJES
STUKJES ZOEK IK
DIE EERDER DOOR MIJN HANDEN ZIJN GEGAAN
STUKJES VAN KARTON
GELEGD GEPAST
STUKJES MET DE OGEN
DIE WIJD OPEN STAAN
TUREND NAAR DE HORIZON
ALERT
TUSSEN DUIZEND DENNENBOMEN
VERLOREN ZIJN GEGAAN
OGEN VAN HET HERT
ZOEK GERAAKT
GAANDEWEG
HOUD MIJ BIJEEN
ALS IK DE PUZZEL LEG

OVER CORRIE VAN BINSBERGEN
Corrie van Binsbergen is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert, zoals Corrie en de Grote Brokken, een twaalfkoppige band met kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en Schrijvers in Concert, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, waarin ze een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. Ze werkte onder meer met Remco Campert, Manon Uphoff, Esther Gerritsen, Josse De Pauw, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Dit najaar werkt ze met schrijver/muzikant Auke Hulst aan de nieuwe productie Een Groter Gebeuren. Corrie van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

OVER FRÉDÉRIQUE SPIGT
Frédérique Spigt kreeg landelijke bekendheid als zangeres van Rockband I’ve got the Bullets. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998. Ze maakt met filmmaker Sonia H. Dolz de CD/DVD Mans Genoeg met o.a Huub van der Lubbe, Liesbeth List, Daniël Lohues, Sarah Bettens en Barry Hay. Haar liefde voor country komt naar voren in verschillende voorstellingen zoals Land, The medicineshow en The Road. Diverse van haar CD’s staan geruime tijd in de album top 100. Het album ‘Droom’ werd bekroond met een Edison. In 2018 componeert ze de muziek voor de theatervoorstelling De Krijtkring van de Toneelmakerij, waarin ze ook speelt. Haar creativiteit beperkt zich niet alleen tot muziek; Frédérique tekent, schildert, maakt TV-programma’s, acteert zowel in het theater als op tv en schrijft gedichten.

frederiquespigt.nl / corrievanbinsbergen.com / #vrouwenpower #topcast #aanboduithetoosten #crossover

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?