sluit

De Orde van de Dag & Het Zuidelijk Toneel & Nieuw Utrechts Toneel

De (Orde) Chaos van 2018
#jongehonden

Nepnieuws, alternatieve feiten, volslagen onzin die een eigen leven gaat leiden: het valt niet mee om er als normaal mens doorheen te prikken. En voor je het weet, sta je op het verkeerde been. Theatermaker Greg Nottrot gaat in De (Orde) Chaos van 2018 op zoek naar wat waar is en wat niet.

In een wereld waarin het nieuws bijhouden een voltijdbaan is geworden, zoekt hij tussen de stapels alternatieve feiten, de overload aan nieuwsbeelden en de wirwar aan waarheden naar de werkelijke wereld. Naar essentie, authenticiteit en harde feiten.

Verscholen in de datsja van Poetin, tussen de lippenstift van René van der Gijp en een stapeltje bitcoins, vieren twee gekloonde aapjes het eclatante succes van Noord-Korea tijdens de laatste Olympische Spelen. Ze blazen bellen, smeren broodjes en eten de waarheid met een flinke korrel zout. Greg hoopt ze op tijd te vinden zodat hij de waarheid kan redden voordat deze verorberd is.

“Een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. […] Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek.” Theaterkrant

ordevandedag.org / hzt.nlnieuwutrechtstoneel.nl#jongehonden

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden