sluit

De Hollanders / Spinvis

De Eersten

De Hollanders en Spinvis bundelen hun krachten in een energieke, lyrische en muzikale sciencefiction­voorstelling.

De Hollanders en Spinvis schrijven sciencefiction. Twee mannen en een vrouw brengen hun leven door in een volkomen van de buitenwereld afgesloten biosfeer. Geboren onder deze stolp zetten zij de missie voort die hun voorouders ooit zijn gestart: overleven in dit geïsoleerde systeem om zo de toekomst van de mens ook buiten Moeder Aarde te garanderen. Maar langzaam ontstaan er twijfels. Wat is de werkelijke aard van het experiment? En hoe lang moeten ze hier blijven? Want van de buitenwereld hebben ze al generaties lang niets meer vernomen.

De Hollanders is een theatercollectief dat een wisselwerking zoekt tussen toneel, actualiteit, muziek en literatuur. Ze bezien de wereld met een open blik en verwerken hun betrokkenheid tot vertellingen van deze tijd. Vol doem én utopie. Eerder werkten De Hollanders samen met o.a. Arnon Grunberg, Adriaan van Dis en Arthur Japin.

www.dehollanders.org

  • Een klassiek scifi-idee gecombineerd met maatschappijkritiek en geestige persiflage. Tot voor kort was Nederland geen sciencefictionland, maar ik zeg nu: ga naar het theater!
    DE VOLKSKRANT

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden