sluit

De Nieuwe Oost & Mart van Berckel

Continenten
#aanboduithetoosten
#crossover
#hoeoverleefik
#ietsmetfilm
#jongehonden

Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Continenten is een schilderachtige, tekstloze voorstelling van regisseur Mart van Berckel over de waanzin in het alledaagse.

Wat gebeurt er als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten? In Continenten zien we het leven van twee mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn.

Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michaël Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Continenten is een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is.

denieuweoost.nl / #jongehonden #ietsmetfilm #aanboduithetoosten #crossover #hoeoverleefik #languagenoproblem

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden