sluit

De ontmoeting – The Delines

The Sea Drift

Wat krijg je als je een van de beste schrijvers van het moment prachtige liedjes laat schrijven, en die laat zingen door een van de mooiste vrouwelijke stemmen vol verlangen? Het antwoord is The Delines! Hunkeren met een vleugje motown op woensdag 6 juli in de reeks De Ontmoeting. Met voorprogramma van Our man in the field.

The Delines bestaat, naast frontvrouw Amy Boone, uit onder meer Richmond Fontaine-zanger Willy Vlautin en Jenny Conlee van The Decemberists, dit concert aangevuld met een geweldige band. Zelf noemen ze hun muziek ‘retro-country’, en als ze daarmee bedoelen dat het ouderwets goed is, kunnen we het daar alleen maar mee eens zijn. Frontvrouw Amy Bloom zingt zo gloedvol dat we The Delines ook onder de noemer countrysoul kunnen scharen, en dankzij Vlautin (die ook romanschrijver is) zijn de songteksten van een literair niveau.

Net als op hun laatste bloedstollend mooie album Imperial vol schitterende beeldende songs vind je op hun nieuwste album The Sea Drift ook weer prachtige beeldende verhalen. Over Little Earl die wanhopig probeert het leven van zijn broer te redden op zoek naar een ziekenhuis of over de kalme deftige lounge eigenaresse en de opgefokte buurvrouw die haar bewonderd. Maar nog mysterieuzer is het beangstigende verhaal van iemand die langzaam haar gevoel van realiteit lijkt te verliezen terwijl de wereld aan haar voorbij snelt. Verder heeft The Sea Drift naast allerlei menselijk drama met veel melancholie ook breekbaar verlangen. Al dat moois is op Sea Drift verpakt in heerlijke muziek vol passie en menselijk hunkeren, wederom subliem.

Voorprogramma: Our man in the field

Om 20.30 uur start de band Our man in the field met een voorprogramma. De Britse singer-songwriter Alexander Ellis schrijft muzikale ‘kiekjes’ over de levens die hij om zich observeert en deze die hij zelf heeft geleefd. Hij wordt al eens omschreven als een kruising tussen Ray Lamontagne (de zachtere versie dan welsiwaar) en Foy Vance. Perfect voor een avond zalige americana, gedrenkt in lapsteel-, banjo- en akoestische gitaarklanken.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?