sluit

De Theatertroep

Opgediept
#jongehonden
#mooiewoorden

In Opgediept arriveert een aantal acteurs in het theater. Ze willen het vierde deel van de trilogie van Herzberg zien, maar de voorstelling is uitverkocht. Dus fantaseren ze hoe het verhaal zou kunnen verlopen, hoe het verdergaat met de personages en schieten haast ongemerkt in de rollen uit het stuk.

Zo komen ze in de loop van de avond bij vragen waar ze – mede door de eerste drie delen – mee worstelen. Opgediept is het tweede stuk dat het schrijverscollectief Judith Herzberg en De Theatertroep maakt. In 2016 presenteerden zij als dubbelvoorstelling de theaternovelles Hoe echt is echt echt en Zeeziek in het zwembad.

Judith Herzberg schreef met Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2002) een beroemde en fascinerende trilogie over de stille impact van de Tweede Wereldoorlog op een Joodse familie. In samenwerking met de eigenzinnige en ruim vijftig jaar jongere Theatertroepers schrijft ze nu een vierde deel, passend bij deze tijd. Zo ontstaat een op het lijf van de acteurs geschreven stuk, waarin spelers en personages uit de trilogie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.

theatertroep.nl / #jongehonden #mooiewoorden

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden