sluit

De Theatertroep

Wie de fuck is Alice

De Theatertroep speelt Wie de fuck is Alice, een ‘screwball comedy’ over een dertiger op een slapstick-helletocht door hedendaags Nederland.

Kyrian Esser schreef deze screwball comedy speciaal voor de Theatertroep, die zich heeft toegelegd op het herintroduceren van de theatervorm vaudeville. En hoe: “Het zijn allemaal raskomedianten met een sterk gevoel voor improvisatie”, schreef de Volkskrant.

We volgen antiheld Alice, een dertiger die zich staande probeert te houden in een op succes gerichte maatschappij. Met haar halfzusje Lizzy maakt ze een slapstick-helletocht door hedendaags Nederland, bevolkt door criminele baronnen, kwakzalvers, wappies, radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen.

In Amerika zijn komedies met sterke vrouwelijke hoofdrollen in opmars. Voortgekomen uit de vlot geschreven screwball comedy’s uit de jaren dertig, waarin vrouwen voor het eerst de slimme voortrekkers waren en de mannen de onnozele volgers, heeft het genre met namen als Phoebe Waller Bridge en Greta Gerwig een nieuwe impuls gekregen. Intelligente en gelaagde vrouwelijke personages staan bij hen centraal, die zich in het hier en nu steeds verder in de nesten werken, terwijl zij zich bedienen van scherpe snelle dialogen.

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?