sluit

Denden Karadeniz & Zero Dance Theatre Laatste kaarten

Past Present Zero
Language No Problem
Studententips

Choreograaf Denden Karadeniz brengt met Past Present Zero vernieuwend werk en intieme arrangementen samen in een voorstelling die is geïnspireerd door verleden, heden en toekomst. Hoe beïnvloedt het verleden onze keuzes van vandaag en morgen? Deze vraag wordt op abstracte en eigenzinnige wijze vertaald naar eigentijdse urban dance.

Zero Dance Theatre is het eerste urban contemporary dansgezelschap van Nederland. Een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysiek bewegingsidioom.

Past Present Zero is een samensmelting van vernieuwend werk en intieme arrangementen. De voorstelling is geïnspireerd door het verleden, heden en de toekomst. De centrale vraag luidt: “Hoe beïnvloedt het verleden onze keuzes van vandaag en morgen?”. Op een abstracte en eigenzinnige manier vertalen ze dit in een pure vorm van urban contemporary dans.

Urban contemporary is een samensmelting van moderne technieken met een urban dynamiek. ‘Urban’ is een verzamelnaam voor verschillende dansstijlen die oorspronkelijk van de straat komen. Denk daarbij aan breakdance, hiphop, house, locking, popping etc.

Over Denden Karadeniz

Zero Dance Theatre van choreograaf Denden Karadeniz, bekend van talentenshows als The Ultimate Dance Battle en So You Think You Can Dance, staat garant voor een eigenzinnige mix van breakdance en moderne dans, samenkomend in een zeer fysieke bewegingstaal. Denden Karadeniz begon als breakdancer en ontwikkelde zich verder tot choreograaf. In 2012 maakte het grote publiek kennis met het experimentele karakter van zijn dansstijl en zijn verassende bewegingsovergangen door zijn bijdrage aan verschillende televisieprogramma’s.

  • Een choreografie die je moeiteloos je besef van tijd doet verliezen.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?