sluit

Dimitri Verhulst & Corrie van Binsbergen

Godverdomse dagen op een godverdomse bol

In zijn kenmerkende stijl, scherp, bijtend met een ironische onderlaag, schetst Dimitri Verhulst in Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol de evolutie van de mensheid. Vanaf het moment dat we op twee benen gingen lopen tot de jaren dat we elkaar naar de andere wereld zijn gaan bombarderen.

Corrie van Binsbergen componeerde op dit ‘curriculum van smeerlapperij’ een muzikale literaire trip, een enerverende film voor de oren. Samen met Van Binsbergen en haar hybride ensemble, dat jazz, pop, klassiek en moderne muziek hand in hand laat gaan, scheert Verhulst in de bewerking van zijn met de Libris Literatuurprijs bekroonde roman langs literaire ravijnen en ongekende muzikale hoogten.

Dimitri Verhulst (1972) is een Belgisch schrijver en dichter. Zijn bekendste werk is de roman ‘De helaasheid der dingen’  uit 2006.

Corrie van Binsbergen (1957) heeft de afgelopen decennia naam gemaakt met deze vorm van literaire concerten, zij werkte samen met onder anderen Remco Campert, Toon Tellegen en Griet Op de Beeck.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt in Studio  LUX een inleiding plaats met de denker des Vaderlands René ten Bos. Hij zal in zijn bespreking over de bol die de aarde heet zijn licht laten schijnen over de verschroeiende invloed die mens kennelijk heeft. Is dit een morbide fantasie? Of zit er meer waarheid in dan ons lief is?

Toegang tot deze inleiding is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveer je gratis kaartje via de link in het blauwe blok hiernaast!

www.godverdomsedagen.nu

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?