sluit

Duda Paiva Company

Joe 5
#crossover
#doordenkertje
#hoeoverleefik
#scifi
Language No Problem

Duda Paiva Company viert haar vijftiende verjaardag met een vijfde solo voor volwassenen. Welkom bij JOE 5, waar bijna griezelig levensechte schuimrubberen wezens oog in oog komen te staan met de beste danstalenten. Samen creëren zij visuele poëzie op z’n best.

In deze nieuwe solo wordt een post-apocalyptische wereld ontrafeld en wordt het mens-zijn ter discussie gesteld. In plaats van geboren te worden, wordt de mens ontworpen door een buitenaards systeem dat de perfecte neo-human creëert: eeuwig jong, oneindig gemodificeerd. Maar zijn perfectie en onsterfelijkheid het waard, wetende dat we alles moeten opgeven wat ons menselijk maakt?

De dystopische wereld van JOE 5 is gebouwd in een creatief dialoog met STMSND Theatre Collective, flirtend met ideeën over cyberpunk en futuristische visies uit Michel Houellebecq’s ‘Mogelijkheid van een Eiland’.

OVER DUDA PAIVA COMPANY
Duda Paiva Company maakt theater waarin dans en poppenspel zich vermengen. De Object Score, de techniek die kenmerkend is voor Paiva’s werk, laat door beweging leven stromen in het schuimrubber waar de poppen van zijn gemaakt. Vanuit die essentie ontstaat er een choreografie voor danser en pop.

JOE 5 is een coproductie met Nordland Visual Theatre (NO) en werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Gemeente Amersfoort (NL).

dudapaiva.com / #scifi #hoeoverleefik #crossover #languagenoproblem #doordenkertje

 • De danser staat alleen op het podium met zijn zachte folteraars. Hij geeft het publiek een prachtig werk, zowel in dans als in manipulatie en interactie met poppen. Een solo van buitengewone visuele poëzie, die vooral slaagt dankzij de verbluffende video-mapping en een bewonderenswaardig lichtontwerp.
   La Platea
  • Duda Paiva heeft vaak zijn talent getoond voor het creëren van nieuwe manipulatietechnieken en voor de finesse waarmee hij zijn poppen leven inblaast. JOE 5 is geen uitzondering op deze regel: dit is manipulatie is op z’n best.
    Toute La Culture
   • De beelden – hoe verontrustend ook soms – hebben een grote, soms zeer ontroerende esthetiek.
     De Theaterkrant
    Attend

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

    Ja, graag!

    jouw voorkeur

    Aanmelden