sluit

Dunja Jocić

The Previous Owner

Dunja Jocić is een van de spannendste dansmakers van dit moment en toont ons met humorvolle en filmische danstaal het gedrag van de moderne mens. Spannend danstheater over de in razend tempo accelererende technologische ontwikkelingen waardoor er een strijd ontstaat tussen dans en tekst.

In The Previous Owner stelt Dunja Jocić vragen bij de in razend tempo accelererende technologische ontwikkelingen. We zijn getuige van het succesvol uploaden van het brein van een oude en stervende man naar een jong lichaam. Onwennig neemt de nieuwe eigenaar bezit van dit vrouwenlichaam. Hij geniet van zijn nieuw verworven vitaliteit en tast langzaam de mogelijkheden van het jonge lijf af. Hij kan zijn geluk niet op als hij als een ware ballerina over het toneel zwiert. Maar dan blijkt dat er nog een restant over is van de vorige eigenaar. Er ontstaat een strijd tussen dans en tekst, met als inzet het nieuw gecreëerde wezen.

Over Dunja Jocić

Dunja Jocić is een van de spannendste dansmakers van dit moment en toont ons met humorvolle en filmische danstaal het gedrag van de moderne mens. Met De Panter won ze de Zwaan voor de beste dansproductie van het seizoen 2020-2021.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?