sluit

Dunya Khayame & Tim Kamps | Theater Bellevue

De Hokje

De voorstelling De Hokje van Dunya Khayame en Tim Kamps in samenwerking met Theater Bellevue vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van Anouar K: Het drama van een selfmade crimineel. Wat als je de vooroordelen over je afkomst als wapen gebruikt…

De beruchte crimineel Anouar K. geeft een lang verwacht televisie interview waarin hij wordt bevraagd over zijn criminele verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, wordt het Anouar K. te heet onder de voeten en komen we achter een schokkend geheim. Anouars zus én advocaat probeert het gesprek en haar eigen reputatie nog te redden, maar dan ontspoort het interview totaal.

De Hokje wordt gemaakt door Dunya Khayame en Tim Kamps. Een satirische voorstelling over identiteit, verpakt in een whodunnit die eindigt als een Shakespeare-tragedie. Een voorstelling om een einde te maken aan de onverminderde focus op etniciteit en afkomst.

Met Maryam Hassouni (Dunya en Desie, Soof), Olaf Ait Tami (Dox, NNT) en Randy Fokke (Toren C, Een man een man)

OVER DE CAST
Dunya Khayame (tekst) is schrijver en actrice. Ze was recent in vaste rollen te zien in tv-producties als Klem, De regels van Floor en De luizenmoeder. Voor theater schreef ze o.a. teksten voor het interdisciplinaire gezelschap ISH en voor het Bellevue Lunchtheater schreef ze eerder theaterteksten Vuurwerk en Er komt een dokter bij de dokter.

Tim Kamps (regie) werkt als schrijver, acteur en regisseur. Hij o.a. bekend van de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps en het duo het Monica Da Silva Trio dat hij met Arjen Lubach vormde. In 2015 bedacht en regisseerde Tim de bejubelde science-fictionkomedie Missie Aarde. In 2018 schreef hij zijn eerste roman De verschrikkelijke jaren tachtig, die dit jaar door hemzelf verfilmd zal worden.

Theater Bellevue presenteert en produceert consequent nieuw repertoire, dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren. Bellevue zoekt naar de autonome denk- en verbeeldingskracht van nieuw schrijftalent. Vele auteurs schreven voor het Theater Bellevue, zoals Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos en Dilan Yurdakul.

 • Heerlijke, doldwaze satire vol hete hangijzers
  Telegraaf
 • Scherpe, geestige dialogen, […] hilarisch toenemende absurdisme […]een geslaagde satire over een relevant onderwerp
   Theaterkrant (Keuze van de Criticus)
  • Moeiteloos legt ze [Dunya Khayame] met haar dialogen de vermaledijde hokjesgeest in onze maatschappij bloot
    Trouw
   • In regie van Tim Kamps zijn de scènes even tenenkrommend als komisch
     NRC
    • Vaak geestige, rake teksten van tekstschrijver Dunya Khayame. Zeer verrassende twist in het verhaal die alles op zijn kop zet
      Scènes

     De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?