sluit

Ella van Poucke

Cello Suites van J.S. Bach
De Ontmoeting

Ella van Poucke is een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. Deze avond speelt ze in de Stevenskerk cello suites van Johann Sebastian Bach.

Ella van Poucke begon de cello te spelen op zesjarige leeftijd. Op 10-jarige leeftijd startte zij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en zette later haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam voort bij Godfried Hoogeveen. Na haar debuut in het Concertgebouw op 10-jarige leeftijd, trad ze op met gerenommeerde orkesten en ensembles in alle grote zalen van Nederland, Europa, Amerika en Azië. Ella is niet alleen een solist, maar ook een gepassioneerde kamermusicus. Ze trad op met Andras Schiff, Tabea Zimmermann, Viviane Hagner, Gidon Kremer, Pavel Vernikov, Simone Lamsma, Prazak kwartet, Schumann Quartett en vele anderen.

Deze avond speelt ze in de Stevenskerk cello suites van Johann Sebastian Bach. De suites behoren tot de mooiste stukken die gecomponeerd zijn en zijn nog steeds actueel. De suites sluiten naadloos aan bij de muziek van de nieuwe pianoromantiek van Olafur Arnalds, Joep Beving, RIOPY en meer. Laat je betoveren in de prachtige Stevenskerk door deze fantastische celliste en de muziek van Johann Sebastian Bach.

ellavanpoucke.com / #deontmoeting #jongehonden

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?