sluit

Eric Vloeimans

Wild Port of Europe

De beste en meest bekende trompettist van Nederland Eric Vloeimans, in 2020 bekroond met de Edison Jazz Oeuvreprijs. Eric Vloeimans werd uitgenodigd de muziek te maken voor het vervolg van Mark Verkerks documentaire De Nieuwe Wildernis.

Diens nieuwe film gaat over de onverwachte natuurlijke rijkdom in het Rotterdamse havengebied. In Wild Port of Europe wordt de luisterrijke muziek uit de gelijknamige natuurfilm ten gehore gebracht.

De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren die daar leven, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de fenomenale jazzcellist en improvisator Jörg Brinkmann en jazzdrummer Dirk-Peter Kölsch aangevuld met de veelzijdige gitarist Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven, pakkende melodieën met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad en de bunzing op jacht naar een konijn. Muziek die ook zonder beelden excelleert.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?