sluit

Eric Vloeimans & Egbert Derix Laatste kaarten

De Ontmoeting

Op het podium een van ’s werelds beste trompettisten, met naast zich een hele bijzondere pianist. Edisonwinnaar Eric Vloeimans vindt in Egbert Derix een maat om mee te excelleren.

Eric Vloeimans en Egbert Derix komen terug naar LUX. De drie concerten die ze tot nu gaven waren parels, spannend en uniek! Beiden zetten ze alle clichés overboord, die aan (jazz)muzikanten kleven. De musici lijken te spelen zonder strak voorop gezet plan, met alleen wat stukken muziek op papier voor zich… meer niet. En dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen. En na ieder stuk muziek komen ze weer even thuis.

ericvloeimans.nl / #deontmoeting #jazz #topcast

OPENINGSWEEKEND THEATERSEIZOEN 18-19
Van 27 t/m 30 september opent LUX haar theaterseizoen! Deze vier avonden zie je in vogelvlucht haar podiumprogrammering in alle facetten: prijswinnend en spraakmakend theater, topjazz, literaire dans en een hartverscheurend theaterconcert. Een mix van jonge, beloftevolle makers en oude bekenden, die thema’s als diversiteit, feminisme, identiteit en racisme met theater, muziek en dans in nieuw perspectief plaatsen.

Het programma:
DO 27 SEP 20.30 uur – Julian Hetzel
VR 28 SEP 20.30 uur – Eric Vloeimans & Egbert Derix
ZA 29 SEP 20.30 uur – Korzo Producties & Ryan Djojokarso
ZO 30 SEP 16.00 uur – Gert Vlok Nel

 

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?