sluit

Espen Hjort & Mees Borgman / Het Huis Utrecht

Happy Together
Language No Problem

Happy Together is een samenwerking tussen regisseur Espen Hjort en performer Mees Borgman. Hun werk ligt op het snijvlak van toneel, mime en performance en is altijd persoonlijk en associatief. “Happy Together doet zijn titel eer aan met een aaneenschakeling van poëtische, liefdevolle scènes rond samenzijn en verbondenheid.”, aldus Trouw (★★★).

In Happy Together staan vader, moeder, dochter en zoon samen op het toneel. Ze spelen een familie op zoek naar wie zij met elkaar kunnen zijn. Momenten van ontmoeting en afscheid wisselen elkaar af in deze humoristische en fysieke voorstelling over de acrobatiek van het samenleven. Wie draagt wie? Kunnen ze veranderen zonder elkaar los te laten? Van generatie op generatie is dit een verhaal dat telkens opnieuw verteld wordt.

OVER DE MAKERS
Espen Hjort studeerde in 2016 af aan de regieopleiding in Amsterdam met een enscenering van Hamlet. Sindsdien is hij verbonden aan Theater Utrecht en Het Huis Utrecht en maakte hij de voorstellingen Goat Song, Casino Nonstop en My Heart Into My Mouth.

Mees studeerde in 2015 af aan de mimeopleiding in Amsterdam en is sindsdien werkzaam bij verschillende gezelschappen zoals Theater Utrecht, Theater Rotterdam en het NNT. Afgelopen seizoen speelde haar solovoorstelling Staat van Geluk op festival de Parade en was zij te zien in de prijswinnende voorstelling How to build a Universe van Davy Pieters.

Happy Together is geproduceerd door Espen Hjort/ Het Huis Utrecht, in samenwerking met Stichting Skorpetind en Theater Utrecht, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds voor de Podiumkunsten, Fentener van Vlissingen Fonds, Gemeente Utrecht, Stichting Melanie. Prins Bernhard Cultuurfonds en stichting Dioraphte.

 • Het viertal roept op poëtische wijze, in dans en bewegingspatronen, de subtiele gevoelens op die elke familie kenmerken
   Theaterkrant
  • Happy Together doet zijn titel eer aan met een aaneenschakeling van poëtische, liefdevolle scènes rond samenzijn en verbondenheid.
   Trouw

  De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?