sluit

Eva Line de Boer | Het Zuidelijk Toneel

Infinity Chan

Infinity Chan van Eva Line de Boer is een unheimische onderdompeling in een wereld vol kikkerpony’s, fetish en hate speech. Een voorstelling over de vraag waar de verantwoordelijkheid ligt wanneer digitale creaties en online gedeelde gedachtes een eigen leven gaan leiden.

Eva Line de Boer gaat op zoek naar de grenzen van empathie: Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Mila zoekt via de digitale sporen van haar overleden tweelingbroer geborgenheid in de radicale krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen roekeloos hun meest extreme gedachten delen. De anonimiteit is aanlokkelijk in het onderzoeken van haar identiteit. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen. Is er nog wel een onderscheid te maken?

Triggerwaarschuwing: deze voorstelling bevat gevoelige content omtrent seksisme, homofobie, racisme, (seksueel) geweld en suïcide.
Een deel van de voorstelling is in het Engels.

Met korte inleiding en nagesprek in de zaal

Eva Line de Boer zal bij aanvang van de voorstelling in de zaal een korte inleiding houden. Na de voorstelling is er een nagesprek met het publiek.

Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer regisseert theater en film. Haar werk kenmerkt zich door een sterke stilering van gedrag. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties en hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In haar voorstellingen is altijd sprake van een zeker overbewustzijn bij de personages, omdat ze bekeken worden door anderen.

  • Als introductie in deze anonieme fora is Infinity Chan geslaagd. Je voelt de bevrijdende kracht en de saamhorigheid van schijnbaar gelijkgestemden, Het nagesprek waar de regisseur het publiek meteen na afloop nog even mee vasthoudt, maakt de voorstelling ook een discussiestuk.
      De Groene Amsterdammer

    De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?