sluit

Eva Line de Boer | Het Zuidelijk Toneel

Infinity Chan

In de theatervoorstelling Infinity Chan gaat regisseur Eva Line de Boer op zoek naar de grenzen van empathie: hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Infinity Chan gaat over de vraag wie de verantwoordelijkheid draagt wanneer digitale creaties een eigen leven gaan leiden. Wat als het internet een bewustzijn en een geweten had: hoe zou het zich dan wreken?

Een vrouw zoekt geborgenheid in de duistere krochten van het internet en wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen hun extreemste gedachten delen. Om zich te bevrijden van haar eigen identiteit creëert ze avatars die veel verder durven te gaan dan zijzelf. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te lopen. Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een op anime (Japanse animatiefilms) geïnspireerde wereld, getriggerd door het verhaal van de Amerikaanse softwareontwikkelaar en letterontwerper Fredrick Brennan. Hij is de oprichter van 8chan, een forum dat was bedoeld als vrijplaats voor ideeën, maar eindigde als vergaarbak van racistische, seksistische en antisemitische berichten.

Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer regisseert theater en film. Haar werk kenmerkt zich door een sterke stilering van gedrag. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties en hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In haar voorstellingen is altijd sprake van een zeker overbewustzijn bij de personages, omdat ze bekeken worden door anderen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?