sluit

Eva Line de Boer & Stichting Euphoria & Het Zuidelijk Toneel

Rust Zacht Billy
#hoeoverleefik
#jongehonden

Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenisselfie; in onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af van hoe om te gaan met rouw in het openbaar. In Rust zacht Billy pleit Eva Line de Boer voor een meer open relatie met de dood, zowel on- als offline.

Allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met rouwen en afscheid nemen. Rust zacht Billy is een ode aan de pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan.

EVA LINE DE BOER
Eva Line de Boer geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien. Onlangs won ze de Charlotte Köhler prijs – een aanmoedigingsprijs voor jong talent in beeldende kunst en theater, goed voor € 30.000. Volgens de jury maakt Eva Line de Boer fijnzinnige en doordachte voorstellingen die actuele onderwerpen scherp en kritisch verbeelden.

“Op basis van uitgebreid onderzoek en met aandacht voor issues als diversiteit, identiteit, internet, uiterlijk en veroudering levert Eva Line de Boer met haar voorstellingen een nieuwe en actuele bijdrage aan het theaterlandschap”, aldus de adviescommissie theater Cultuurfonds.

Eerder ontving ze de Ton Lutz Award (2014) en de BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs (2016).

evalinedeboer.nl / #jongehonden #hoeoverleefik

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden