sluit

Feikes Huis & Servaes Nelissen

Rock me Baby

ROCK ME BABY is een tragikomische rockumentary met livemuziek, vloeistofprojecties en poppenspel. Met acteurs Servaes Nelissen en René van ’t Hof bij wie humor en tragiek lepeltje-lepeltje liggen. En met Vincent van Warmerdam en Kees van der Vooren erbij zit het muzikaal natuurlijk ook geramd.

Na lange tijd komt rockband The Promise weer bij elkaar. Ter voorbereiding op hun ‘Back and Forward Tour’ sluit de groep zich op in de studio, maar al snel stapelen oude irritaties, twijfels en fysieke ongemakken zich op. Hoe goed zijn de oude nummers nog? En zal het nieuwe materiaal aanslaan op de fanclubdag? Een crisis hangt in de lucht. Dus wordt Janice, een excentrieke performancekunstenares en vriendin van frontman Sjag, gevraagd om mee te denken. Zij komt met een dwingend visueel concept waarin poppenanimatie de muziek gaat ondersteunen. Maar als de mannen met maskers op moeten spelen, neemt de weerstand tegen Janice aardig toe.

Over Servaes Nelissen

Bij acteur, theatermaker, poppenspeler, schrijver Servaes Nelissen (Amstelveen, 1959) liggen humor en tragiek dicht naast elkaar. Hij maakt al jaren eigen voorstellingen, onder meer Herberts Aquarium, Mijn vader is poppenspeler, De Broekophouder, Dollywood, Happy Garden. Hij werkte daarnaast a.a bij Firma Rieks Swarte, Orkater, Nieuw West, Toneelschuur-producties en Toneelgroep Oostpool. Kenmerkend voor Servaes eigen werk is de eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime.

Over René van ’t Hof

René van ’t Hof is (Rotterdam, 1956) is een Nederlands acteur. Hij richtte in 1989 samen met Beppie Melissen en Leny Breederveld theatergroep Carver op. Bij het Onafhankelijk Toneel was van ’t Hof in 1994 te zien in de titelrol ‘De Dresser’. Hij speelde in een groot aantal films, waaronder Alles is Liefde, Flodder en Oorlogsgeheimen. Ook speelde hij in toneelstukken en televisieprogramma’s, zoals ‘Jiskefet’. In 2007 ontving René de VSCD Mimeprijs voor zijn rol in het toneelstuk Vallende Ster van Bernlef door het Onafhankelijk toneel.

Over Vincent van Warmerdam

Vincent van Warmerdam (Haarlem, 1956) is gitarist, componist, theatermaker en schrijver. In 1972 sloot hij zich, samen met broers Alex van Warmerdam en Marc van Warmerdam, aan bij Hauser Kamerorkest, wat later veranderde is Hauser Orkater (en weer later in de Mexicaanse Hond en Orkater). Deze groepen brachten een mengeling van absurd theater, bijzondere beelden en eigenzinnige popmuziek op het podium en waren daarmee zeer succesvol. Vincent van Warmerdam ontwikkelde zich met name als gitarist en componist. Hij heeft gespeeld in diverse popbands waaronder Just like Eddie, Hit the Pearl, Seven Slowlands en The Moondog. Hij componeert muziek voor televisie, film en theater.

Over Kees van der Vooren

Kees van der Voorn is een multi-instrumentalist, componist en acteur. Hij speelde is voorstelling van Orkater, o.a. Kaatje is Verdronken en de Verschrikkelijke Moeder van Alex van Warmerdam. Hij Maakte vele hits op de Parade samen met Eddie B. Wahr en Beppe Costa. Hij was te zien en schreef muziek voor de kinderserie ‘De Gebakken Mannetjes’, twee keer genomineerd voor de Cinekidprijs en was mede-componist voor de populaire jeugdserie ‘Madelief’ van de VPRO. Hij componeerde muziek en speelde voor vele jeugdvoorstellingen voor o.a. Orkater, Beumer en Drost, Kwatta, Eloud Hol en talloze korte films en animaties, o.a. Pas a Deux van Gerrit van Dijk, die werd bekroond met een Gouden Beer. Hij was verantwoordelijk voor de muziekscore van de speelfilms Kikkerdril (Zilveren fils) en Uilenbal (Nominatie Kristallen Beer Berlijn) Simone van Dusseldorp. Hij speelde mee en schreef muziek voor de cabaretgroep NUHR in de voorstelling Het Werkt Wel, componeerde muziek voor Met mijn Vader in Bed, met René van ’t Hof (nominatie Louis d’Or 2014).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?